Caramele de casă care se topesc în gură și țin o veșnicie!

Vă mai aduceți aminte de delicioasele caramele care se vindeau odată, învelite în hârtie? Deși au dispărut aproape complet de pe piață, le puteți face în casă. vă propunem o rețetă sovietică de caramele care țin „o veșnicie”!

Rețeta este foarte reușită, așa că nu vă rămâne decât să o încercați. Copiii voștri vor fi foarte încântați.

Caramele moi, care se topesc în gură

În Rusia, caramelele se numesc „iris” sau „iriski”. Există o legendă care spune că, un bucătar francez pe nume Morne care a lucrat în Sankt Petersburg în secolul al 20-lea, a observat că în momentul gătirii caramelelor, la suprafața lor se formează un model care seamănă cu petalele unui iris.

Unii, când se gândesc la caramele nu au deloc amintiri frumoase. Dimpotrivă, le asociază cu spargerea dinților! Asta deoarece unele tipuri de caramele erau tari ca piatra.

Citește și – Desert “la rece”, din 3 ingrediente

Caramele de casă pentru copii – rețetă

Ingrediente

  • 400 g de lapte condensat (îndulcit)
  • 100 g de unt
  • 105 g de zahăr
  • 15 g de miere

Mod de preparare

Aceste caramele au o consistență semi-solidă. Sunt moi și aromate. Rețeta pe care v-o prezentăm este din vremea Rusiei sovietice.

Pasul 1

Tăiați untul cubulețe și puneți-l împreună cu zahărul la topit într-o cratiță mică. Amestecați constant cu un tel, până când untul se topește și ați obținut o compoziție omogenă.

Pasul 2

Adăugați laptele condensat și mierea. Amestecați în continuare. Când compoziția începe să clocotească, dați focul la mic.

Pasul 3

Fierbeți amestecul timp de 10-15 minute, sau până când capătă o culoare aurie-maro.

Este important să amestecați în continuu, pentru a evita prinderea compoziției de fundul cratiței și arderea ei.

Pasul 4

Ungeți recipientul în care veți pune compoziția pentru caramele la întărit cu puțin unt. Puteți folosi o caserolă de sticlă sau plastic gros, ori o tavă dreptunghiulară.

Turnați compoziția în formă și lăsați-o să se răcească de tot.

Pasul 5

Răsturnați recipientul pe un blat de lemn, pentru a scoate compoziția de caramele întărită.

Tăiați bucata în cubulețe mici, de dimensiunea și forma unor caramele. Este indicat să folosiți un cuțit bine ascuțit, pe care l-ați uns în prealabil cu unt.

Înveliți caramelele obținute în hârtie de copt sau folie de plastic. Păstrați-le într-un borcan de sticlă.

Aceste caramele au o durată lungă de viață. În plus, sunt economice, deoarece se dizolvă greu.

Așa că le puteți consuma cu moderație, ocazional, când simțiți nevoia de ceva dulce. Sau când vreți să îi răsfățați pe cei mici cu „ceva bun”.

Citește și – Caramele de casă din unt de arahide – rețetă de post

Sursă articol: Vasilisia Malinka, Soviet candies: How to make milk caramel that lasts forever, Russian Kitchen, Russia Beyond: https://www.rbth.com/russian-kitchen/329206-soviet-candies-milk-caramel-iris

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.