Batoane de brânză dulce învelite în ciocolată – rețetă rusească veche

Aceste batoane de brânză cu ciocolată sunt un adevărat deliciu pentru cei mici și pentru cei mari deopotrivă! Au apărut în Uniunea Sovietică într-o perioadă de restriște alimentară.

Veți vedea cât de ușor se fac în casă și cât de bune sunt!

Batoane din branza cu glazura de ciocolata

Batoane din branza cu glazura de ciocolata: Azerbaijan stockers – www.freepik.com

În perioada Rusiei sovietice, părinții își păcăleau copiii cu aceste batoane, făcându-i să creadă că sunt Eskimo – batoane de înghețată de vanilie învelite în ciocolată. Eskimo era singurul desert de acest fel vândut în Statele Unite ale Americii.

Unii adulți poate își aduc aminte și acum de acele batoane delicioase din brânză învelite în ciocolată.

Rușii au obiceiul să mănânce la micul-dejun brânză de vaci și batoane cu ciocolată. Se numesc „Syrok”, care înseamnă „un baton mic de brânză fină”. Astfel de batoane se găsesc și la noi în Ldl și se numesc „Dots’.

Citește și – Cum să faci ciocolată Bounty acasă!

Batoane de brânză dulce învelite în ciocolată – rețetă

Părinții din ziua de azi cumpără tot felul de dulciuri din comerț și nu încearcă să facă în casă deserturi sănătoase pentru copiii lor.

Aceste batoane din brânză se prepară foarte ușor. În plus, puteți fi siguri că atâta conțin: brânză, zahăr, ciocolată și ulei. Nimic mai mult!

Ingrediente pentru crema de brânză

  • 300 g de brânză de vaci scursă
  • 40 g de unt
  • 40 g de zahăr pudră
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 2 linguri de pudră de cacao
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru glazură

  • 80 g de ciocolată neagră
  • 20 ml de ulei

Brânza folosită la această rețetă nu trebuie să fie foarte grasă – cea cu 9-10% grăsime este perfectă. Puteți folosi brânză de vaci pentru prăjituri la găletușă, de la Ldl. Este foarte fină, cremoasă și dulceagă.

Mod de preparare

Untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei. Pentru aceasta este indicat să îl scoateți din frigider cu o seară înainte de prepararea rețetei.

Pasul 1 – faceți pasta de brânză

Puneți toate ingredientele într-un bol, cu excepția pudrei de cacao. Amestecați untul cu brânza, sarea, zahărul pudră și esența de vanilie.

Introduceți blenderul manual și pasați totul până obțineți o pastă fină.

Împărțiți pasta de brânză în două boluri. În unul din ele adăugați pudra de cacao și omogenizați. Din această pastă maro veți face batoane cu gust de ciocolată.

Citește și – Batoane din cereale și semințe, preparate la rece – porția naturală de energie

Pasul 2 – modelați batoanele

Pentru rezultatele cele mai bune și rapide, vă sugerăm să folosiți un poș sau o pungă tăiată într-un colț, suficient de mult încât să iasă batoane.

Introduceți pasta de brânză în pungă și apăsați. Batoanele trebuie să aibă circa 7 cm., sau să aibă lungimea degetului arătător și să fie potrivit de groase.

O altă variantă ar fi să modelați batoanele manual. Luați suficientă pastă de brânză în mână și dați-i o formă cât mai fidelă batoanelor. Sau puteți forma bile de mărimea nucilor.

Pasul 3 – răcirea batoanelor

Așezați batoanele modelate pe o tavă sau o farfurie plată acoperită cu folie de plastic sau cu o hârtie de copt.

La fel de bine puteți să puneți pasta de brânză în forme dreptunghiulare. Umpleți orificiile, nivelați și dați la rece.

Introduceți batoanele în frigider și lăsați-le să stea cel puțin 3 ore pentru a se întări. Ideal ar fi să le lăsați până a doua zi.

Pasul 3 – preparați glazura

Este indicat să folosiți un ulei care nu are un gust pronunțat. Un ulei fără miros ar putea fi uleiul de floarea-soarelui rafinat sau uleiul de rapiță. La fel de bun ar putea fi uleiul de cocos, care va da batoanelor un gust deosebit. În plus, acesta are proprietatea de a se solidifica atunci când stă la rece.

Glazura trebuie preparată chiar înainte de a înveli batoanele. Așadar, pregătiți batoanele de brânză – scoateți-le din frigider.

Rupeți/tăiați ciocolata bucăți și topiți-o la bain marie. Adăugați uleiul și amestecați cu o spatulă. Trebuie să obțineți o glazură fină și lucioasă.

Pasul 5 – învelirea batoanelor în ciocolată

Înfigeți două bețișoare în batoane și înmuiați-le în vasul cu ciocolata topită. Aceasta trebuie să fie fierbinte și moale.

Sau luați fiecare baton pe o furculiță și scufundați-le în glazură. Acoperiți-le pe ambele părți cu ciocolată.

Trebuie să vă mișcați repede, deoarece glazura se întărește repede.

Așezați batoanele din nou pe tavă/farfurie și introduceți-o în frigider. În 30 de minute glazura ar trebui să fie complet întărită.

Pasul 7

Mai trebuie să faceți ceva înainte de a putea servi aceste minunate batoane de brânză cu ciocolată. După ce s-a întărit glazura, înveliți batoanele în folie de plastic și mai lăsați-le să stea 30 de minute frigider.

Ciocolata de deasupra se va înmuia puțin și batoanele vor fi mai ușor de mâncat.

Citește și – Batoane fără foc, cu unt de arahide și fulgi de ovăz

Sursă articol: Victoria Drey, Glazed cottage cheese bars: The most popular Soviet dairy sweet made at home (RECIPE), Russia Beyond: https://www.rbth.com/russian-kitchen/332161-glazed-cottage-cheese-bars-soviet-dessert-recipe-photo

 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.