Glazură albă de post, pentru prăjituri (fără margarină)

Un desert de post va fi mai dulce și mai apetisant dacă îi punem o glazură pe deasupra. În plus, va arăta mai atractiv, mai ales pentru musafiri.

Nu este greu să faci o glazură de post. Am ales câteva din cele mai reușite rețete de glazură de post, fără margarină.

Glazura alba de post

Glazura alba de post

Glazura albă poate fi folosită la checuri, prăjituri cu mere, prăjituri cu morcov, gogoși, brioșe, fursecuri, turtă dulce, rulade, clătite etc.

Glazură de post cu lămâie – rețeta 1

Aceasta este cea mai simplă rețetă de glazură de post albă, cu lămâie. Nu necesită preparare termică. Se face foarte rapid.

Ingrediente

  • 150 g de zahăr pudră
  • 1 lămâie

Preparare

Stoarceți lămâia și colectați sucul. Puneți zahărul pudră într-un bol. Adăugați câte o picătură de suc de lămâie și amestecați cu dosul unei linguri de lemn. Frecați ca la mujdei. Trebuie să rezulte o pastă albă, care are consistența smântânii.

Glazura de post cu lamaie

Glazura de post cu lamaie

Citește și – Cum să faci rapid o glazură de ciocolată pentru deserturi de casă

Glazură de post cu lămâie – rețeta 2

Ingrediente

  • 100 g de zahăr pudră
  • 3 linguri de apă
  • 1 lingură de suc de lămâie sau portocale

Preparare

Puneți zahărul pudră și apa într-un ibric, pe foc. Adăugați sucul de citrice proaspăt stors. Lăsați focul la mic și amestecați continuu, până se îngroașă.

Trebuie să obțineți o compoziție cremoasă, groasă ca o smântână.

Dacă vreți ca glazura să se vadă albă pe prăjitură, preparați-o în cantitate mai mare și turnați-o într-un strat mai generos.

Dacă o puneți în strat subțire va arăta ca un sos transparent. Însă va da prăjiturii un gust aromat deosebit.

Glazura alba de post

Glazura alba de post

Glazură de post cu glucoză – rețeta 3

Ingrediente

  • 330 g de zahăr
  • 50 g de glucoză
  • 70 g de apă

Preparare

Puneți apa, zahărul tos și glucoza dată pe răzătoare într-o cratiță mică, pe foc. Din momentul în care începe să clocotească, lăsați dea 3 clocote.

Lăsați apoi glazura să se răcească timp de 15 minute. introduceți mixerul și mixați 5 minute pentru a deveni cremoasă.

Glazura cu glucoză se toarnă repede peste prăjituri, cât de caldă. Aveți grijă pentru că se întărește rapid și nu mai puteți lucra cu ea.

Glazura de post alba pentru tort

Glazura de post alba pentru tort

Glazură de zahăr pentru tort – rețeta 4

Aceasta nu este o glazură de post, ci o glazură de zahăr și albuș. Poate fi folosită la torturi, checuri sau prăjituri din pandișpan.

Ingrediente

  • 300 g de zahăr pudră
  • 3 albușuri
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 1-2 linguri de apă
  • 1 linguriță de esență

Preparare

Puneți zahărul într-un bol. Adăugați sucul de lămâie și mixați. Adăugați treptat câte o picătură de apă. Trebuie să obțineți o spumă.

Dacă doriți o glazură albă de post, puteți folosi această spumă ca atare.

Sau puteți adăuga albușurile bătute separat. Se incorporează treptat, amestecând ușor cu lingura, de jos în sus.

Glazura alba de post reteta

Glazura alba de post reteta

Glazură albă cu ciocolată albă și gelatină – rețeta 5

Ingrediente

  • 110 g de zahăr
  • 75 g de smântână pentru frișcă
  • 50 g de ciocolată albă
  • 90 g de apă
  • 5 g de gelatină
  • esență

Preparare

Puneți gelatina într-un bol. Adăugați 30 ml de apă rece și amestecați. Lăsați-o la hidratat 10 minute.

Între timp, pregătiți siropul de zahăr. Puneți 90 ml de apă și zahărul într-o cratiță mică. După ce dă în clocot, se lasă 2 minute să fiarbă.

Luați vasul de pe foc. Puneți smântâna și omogenizați. Adăugați și ciocolata albă ruptă bucăți sau dată pe răzătoare. Amestecați bine, până se topește complet.

Incorporați la final gelatina. După ce s-a dizolvat complet, turnați glazura printr-o sită cu găuri mici pentru a deveni cât mai fină. Sau o puteți mixa puțin cu blenderul.

Lăsați glazura albă să se întărească puțin, apoi o puteți turna peste prăjitură. Când o turnați trebuie să fie ca o smântână. Dacă vă rămâne, păstrați-o într-un borcan în frigider. Rezistă până la 2 luni.

Citește și – Glazură de post sănătoasă – fără zahăr, fără margarină sau ulei

Surse articol:

1. Mona S., Prajitura cu glazura alba (de post), Rețete Culinare: https://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/prajitura_cu_glazura_alba_de_post_-1146
2. Chef Nicolae Tomescu.ro, Glazură oglindă de ciocolată albă: https://chefnicolaietomescu.ro/reteta/glazura-oglinda-de-ciocolata-alba/
3. Cook and Play, Cum se prepară glazura de zahăr Icing sau Frosting: http://cookandplay.a1.ro/deserturi/cum-se-prepara-glazura-de-zahar-icing-sau-frosting-id596053.html
4. Glazura alba de post: https://www.scribd.com/document/394708291/GLAZURA-ALBA-Nu-Doar-CA-e-de-Post
5. Desert de Casă, Glazură albă: https://desertdecasa.ro/glazura-alba/
6. Petit Chef, Prajiturica cu glazura alba (de post): https://www.petitchef.ro/retete/desert/prajiturica-cu-glazura-alba-de-post-fid-1392291

 

 

 

 

 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.