Mini-păscuțe cu căpșuni, în forme de brioșe (fără aluat)

Vă propunem o rețetă simplă de păscuțe cu căpșuni, făcute în forme de brioșe. Sunt mult mai practice și ușor de mâncat. Mai ales pentru cei mici care poate că nu se dau în vânt după pasca rotundă tradițională.

Am decorat aceste mini-păscuțe cu bucăți de căpșuni și au ieșit delicioase! Căpșunile se pot adăuga și în aluat.

Pascute

Pascute

Mini-păscuțe cu căpșuni fără aluat – rețetă

Rețeta este de pască fără aluat, cu compoziție lichidă, ca de pandișpan, în care se adaugă brânză de vaci. Veți vedea cât de rapid se fac și cât de iute se mănâncă!

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 300 g de brânză de vaci
  • 500 ml de kefir sau iaurt
  • 7 linguri de zahăr
  • 50 g de unt
  • ½ plic de praf de copt
  • esență de lămâie și vanilie
  • făină și griș în cantități egale, cât cuprinde
  • 4-5 căpșuni

Preparare

Separați albușurile de gălbenuș în două boluri mari, diferite. Bateți albușurile spumă tare.

Gălbenușurile se bat apoi cu zahărul până se deschid la culoare. Adăugați iaurtul, untul moale și brânza. Mixați bine, până la omogenizare.

Ideal ar fi să folosiți o brânză mai cremoasă și mai fină, precum cea de la Ldl pentru prăjituri.

Citește și – Cum să faci pască din brânză și smântână fără aluat

În compoziția cu brânză adăugați câte o lingură din spuma de albușuri, până se incorporează complet. Amestecați ușor, de jos în sus, cu o lingură (preferabil lingură de lemn) sau cu o spatulă.

Adăugați apoi câte puțină făina amestecată cu griș și praful de copt. Trebuie să obțineți o compoziție puțin mai groasă decât cea de chec, dar nu foarte groasă. La final adăugați esențele și amestecați ușor.

Pregătiți formele de brioșe. Puteți folosi forme de silicon (pe acestea nu trebuie să le mai ungeți cu ulei deoarece se desprind foarte ușor), sau forme de hârtie.

Dacă folosiți o tavă cu orificii pentru brioșe, ungeți-le cu ulei sau puțin unt.

Cu o linguriță, umpleți formele de brioșe pe trei sferturi. După ce ați umplut toate formele, tăiați căpșunele cubulețe mici și puneți-le deasupra brioșelor.

Se pot folosi și stafide sau semințe de mac. Le puteți aranja în formă de cruce.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-le circa 20 de minute la foc potrivit.

Verificați să nu se ardă pe fund. Sunt gata după ce au crescut și scobitoarea iese curată din ele.

Brânza are tendința de a se lăsa la fundul brioșelor, dar cresc destul de bine.

Citește și – Pască din aluat fraged, fără drojdie și dospire

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.