Chiftele cu fasole și ciuperci – la fel de gustoase ca cele din carne!

Rețeta de chiftele cu fasole și ciuperci este la mare căutare zilele acestea. Vegetarienii spun că sunt la fel de bune precum chiftelele cu carne.

Chifteluțele de fasole și ciuperci se prepară foarte rapid. Mai ales dacă folosești fasole și ciuperci la conservă, pre-fierte.

Chiftele din fasole si ciuperci reteta

Chiftele din fasole si ciuperci reteta: Timolina – www.freepik.com

Tot ce trebuie să faci este să mixezi ingredientele în blender și să modelezi pasta sub formă de chiftele.

Veți vedea că în rețeta de mai jos, chiftelele se coc la cuptor. Dar le puteți prăji în ulei dacă nu aveți probleme cu colesterolul sau cu greutatea corporală.

Citește și – Chiftele de post, cu linte și cartofi

Chiftele cu fasole și ciuperci – rețetă

Ingrediente

  • 200 g de fasole albă fiartă
  • 200 g de ciuperci
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • pesmet
  • sare, piper, boia de ardei dulce, oregano

Cum se prepară chiftelele de fasole și ciuperci

Dacă folosiți ciuperci din conservă, scurgeți lichidul și clătiți-le cu apă curată.

Dacă aveți ciuperci proaspete, spălați-le și tăiați-le feliuțe sau cubulețe.

Curățați ceapa și cățeii de usturoi de coajă și tocați-i mărunt. Puneți-i la călit cu puțin ulei într-o tigaie adâncă.

După ce au devenit transparente, se adaugă ciupercile mărunțite. Se pun sare, piper și mirodenii. Apoi se lasă la înăbușit până când bucățile de ciuperci se înmoaie.

Lăsați compoziția să se răcorească, pentru a o putea mixa în blender.

Citește și – Chiftele de post, cu nucă și fulgi de ovăz, fără făină

Dacă folosiți fasole din conservă, se procedează la fel ca la ciuperci. Se scurge zeama din cutie și boabele se clătesc sub jet de apă rece.

Se pune fasolea în vasul blenderului. Se toarnă apoi compoziția de ciuperci călită. Se mixează până la omogenizare.

Puteți folosi un blender de viteză mare, un robot de bucătărie cu lama S sau un blender vertical/manual. Dacă nu aveți nici un fel de robot în casă, puteți folosi la fel de bine mașina de tocat carne.

Transferați pasta de fasole și ciuperci obținută într-un bol încăpător. Adăugați pesmet cât cuprinde. Pasta trebuie să fie suficient de vârtoasă încât să puteți modela chiftele.

Se pregătește tava cuptorului. Se unge cu puțin ulei.

Se ia câte 1 linguriță de compoziție și se fac chiftelele. Se așază în tavă, iar la final se ung cu o pensulă înmuiată în ulei de măsline. Sau le puteți unge cu puțin sos/suc de roșii.

Introduceți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius și lăsați chiftelele până se rumenesc ușor la suprafață.

Așteptați să se răcească, apoi depozitați-le în caserole. Se păstrează la frigider.

Chiftele cu fasole și ciuperci – moduri de servire

Chiftelele de fasole și ciuperci sunt foarte bune calde, dar și reci. Se pot servi cu ketchup sau muștar, cu roșii, castraveți sau salate de verdețuri.

Se pot așeza pe farfurie alături de o porție de piure, orez sau tocănițe de legume.

Puteți prepara de asemenea un sos de roșii pentru ele.

Dacă le faceți mai mari și mai plate, le puteți utiliza și la sandvișuri sau burgeri.

Citește și – Chiftele de post cu broccoli

Sursă articol: NETPLANTS EU, Chiftelute cu fasole si ciuperci: https://www.youtube.com/watch?v=kzlbndnkx_0

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.