Budincă de cartofi la cuptor cu verdețuri

Budinca de cartofi la cuptor cu verdețuri este o mâncare rapidă, practică și economică.

Se prepară foarte ușor, din ingrediente pe care mulți dintre noi le avem în mod obișnuit în casă. Este vorba despre cartofi, lactate și verdețuri.

Budinca de cartofi la cuptor

Budinca de cartofi la cuptor

Budinca este foarte consistentă și sățioasă. Dacă totuși vi se pare că sunt prea multe lactate grase, puteți renunța la unt și lapte. Faceți piureul de cartofi simplu.

De asemenea, puteți exclude smântâna care se adaugă la ouăle bătute. Optați pentru o compoziție simplă.

Budincă de cartofi la cuptor cu verdețuri – rețetă

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 100 ml de lapte
  • 4 ouă
  • 100 mg de smântână
  • 100 g de telemea
  • 100 g de unt
  • 3 linguri de verdeață

Cum se prepară budinca de cartofi la cuptor

Curățați cartofii de coajă și tăiați-i cubulețe. Fierbeți-i cu apă și sare și pasați-i sub formă de piure. Adăugați în piureul cald untul și laptele și amestecați.

Citește și – Budincă de legume – ideală pentru copii

Incorporați la final și verdețurile spălate, scurse și tocate mărunt. Puteți folosi spanac, pătrunjel, mărar, măcriș, stevie, tarhon etc.

Ungeți o tavă de cuptor sau un vas yena cu puțin unt sau ulei. Transferați piureul de cartofi în tavă și nivelați.

Într-un vas separat, bateți ouăle spumă. Incorporați smântâna, apoi brânza rasă sau sfărâmată. Turnați această compoziție peste piure.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit. Lăsați budinca să stea circa 25 de minute. Trebuie să se rumenească puțin deasupra.

Dacă vreți să dați budincii mai multă textură, nu pasați cartofii piure. Tăiați-i felii subțiri și așezați-le în straturi în tavă. Turnați peste fiecare strat câte puțină compoziție.

Citește și – Budincă de conopidă la cuptor, cu brânză

Presărați apoi un strat de telemea rasă și din nou un rând de cartofi. La final turnați compoziția de ouă bătute deasupra.

Budinca de cartofi cu verdeață se servește caldă, deoarece conține brânză. Însă veți vedea că este foarte gustoasă și rece, a doua zi.

Se taie pătrățele și se păstrează în frigider, într-o caserolă cu capac. Astfel aveți mâncarea asigurată câteva zile! Poftă bună și spor la gătit.

Citește și – Budincă de dovlecei și brânză la cuptor

Sursă: Maurice Messegue, Budinca de cartofi cu verdeata, Verdeturi – Medicamente compensate 90%, Editura Venus, București, 1999, p. 64

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.