Brioșe rapide dintr-un ou! Gata în 2 minute la cuptorul cu microunde

Ai poftă de ceva dulce, dar vrei ceva rapid? Încearcă aceste brioșe rapide, făcute la cuptorul cu microunde!

Brioșele sunt un desert foarte ușor, pufos, aerat, agreat de toți. Mai ales de cei mici. Se fac într-un timp scurt și fără multă bătaie de cap.

Briose rapide la microunde: Azerbaijan stockers – www.freepik.com

Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele și apoi să le pui în forme. Rețeta de mai jos este cu atât mai atractivă cu cât nu trebuie să folosești cuptorul aragazului.

Dacă ai un cuptor cu microunde în casă, brioșele sunt gata în 2 minute.

Dacă ești mare fan brioșe și prepari des aceste bunătăți, te sfătuim să îți cumperi forme de brioșe din silicon. Le poți folosi o perioadă îndelungată de timp. Nu trebuie să le ungi cu nimic iar brioșele ies foarte ușor din ele, fără să se prindă de margini.

Brioșe la cuptorul cu microunde – rețetă

Ingrediente

  • 1 ou
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de lapte dulce
  • 4 linguri de ulei
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • ½ pachet de praf de copt

Cum se fac brioșele la cuptorul cu microunde

Bateți oul cu zahărul până se face spumă. Puteți folosi un tel sau mixerul. Adăugați laptele și uleiul.

Separat, amestecați ingredientele uscate: făină, praful de copt și zahărul. Incorporați treptat compoziția uscată în compoziția umedă și amestecați.

În aluatul de brioșe se pot adăuga diverse ingrediente:  

  • stafide, merișoare, banane, mere
  • nucă măcinată
  • cacao sau pudră de roșcove
  • bucățele de ciocolată
  • fulgi de ovăz sau alte cereale

Puneți câteva lingurițe de compoziție în fiecare formă de brioșă. Trebuie să fie umplute pe jumătate, ca să aibă loc să crească. Puneți formele pe o farfurie și dați-le la cuptorul cu microunde 2 minute, la temperatura cea mai mare.

Citește și: BRIOȘE rapide, cu OVĂZ și MERE, fără zahăr

Când și cum se servesc brioșele?

  • dimineața, la o ceașcă de ceai, cafea ori ciocolată caldă
  • ca gustare între mese
  • ca gustare la școală pentru copii
  • ca desert
  • ca aperitiv (dacă sunt pregătite cu legume, carne etc)
  • ca prăjituri pentru petrecerea copiilor

Brioșele se pot oferi și ca daruri sau se pot lua la picnicuri, deoarece sunt foarte practice.

Știați că…?

Se presupune că brioșele au apărut pentru prima dată în Wales, undeva prin secolele X-XI. Denumirea lor datează din anul 1851, fiind consemnată în revista britanică „The London Labour”.

Acele brioșe erau însă diferite de ceea ce știm astăzi. În era Victoriană, brioșele erau deja un desert național la englezi.

Originea cuvântului „brioșe” se pare că este una franceză. În limba franceză, „moufflet” înseamnă „pâine moale”.

Citește și: Brioșe cu cașcaval, ardei gras și porumb

Puțini dintre noi știm că brioșele au fost create de servitorii familiilor aristocrate, din resturile de la torturi. De-a lungul timpului, aceste mici deserturi au pătruns și în bucătăria elitelor. Au devenit delicatese indispensabile la ceaiul de după amiază și de la cină.

În scurt timp, oamenii de rând au început să le prepare, datorită rețetei foarte simple.

Brioșele sunt „pâinici rapide”, pregătite în forme speciale. Necesită coacere în vase individuale deoarece au o compoziție lichidă, similară celei de chec, și nu o compoziție solidă, ca aluatul de panificație.

Citește și: BRIOȘE integrale fără zahăr, cu nuci și BANANE, de post

Surse articol:

1. Food Reference.com, Muffins: A History: http://www.foodreference.com/html/artmuffinhistory.html
2. Quick Milk.eu, The History of Muffins: https://quickmilk.eu/fun4all/gastronomy/the-history-of-muffins/219
3. Miss Muffin, Worth knowing about Muffins: http://missmuffin.de/en/muffins/muffin-abc/worth-knowing-about-muffins.html#c2167
4. Olesea Slavinski, Cum să faci brioșe în 2 minute: https://www.youtube.com/watch?v=jT7k_EJfM20&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1EdFB_UMfZEIH4XasRXFTarGeBKhQaT3t_uT17CKvdtfskaw3Z5fuD_eg

 

 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.