Supă de ceapă cu brânză rasă – trebuie să încerci această rețetă!

Dacă îți place să adaugi ceapă și usturoi în toate mâncărurilor, cu siguranță această rețetă de supă de ceapă cu brânză rasă te va încânta!

Este o mâncare inspirată din bucătăria franțuzească, italiană și austriacă. Se servește de regulă cu pâine prăjită și brânză rasă.

Supa de ceapa cu branza rasa

Supa de ceapa cu branza rasa: Wirestock-freepik.com

Probabil că nu ai mai preparat până acum nici o rețetă în care ceapa să fie protagonista principal. Sau unicul ingredient. Mai avem pe site o rețetă de salată de ceapă pe care te invităm să o încerci.

În ciuda faptului că este atât de ieftină și umilă, ceapa este o legumă savuroasă și foarte sănătoasă. Preparată sub forma unei supe, se transformă într-o delicatesă. Nu are un gust pronunțat de ceapă, ci o aromă senzațională.

Citește și: Salată de ceapă – rețetă recomandată de dr. Pavel Chirilă

Este o supă care te poate încălzi într-o zi friguroasă de iarnă sau de toamnă. Dar merge servită în orice perioadă a anului.

Contrar așteptărilor, este o mâncare consistentă și foarte sățioasă. Poate fi servită ca fel principal.

Cu siguranță sunteți deja convinși să testați această rețetă.

Supă de ceapă cu brânza rasă – rețetă franțuzească

Ingrediente

  • 1 kg de ceapă
  • 40 g de unt
  • 4 linguri de ulei
  • 2 rămurele de cimbru
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 1,7 litri de apă
  • 250 ml de vin alb sec
  • 300 g de brânză tare
  • 1 pâine baghetă tăiată felii
  • sare și piper, după gust

Preparare

Curățați cepele și spălați-le bine. Tăiați-le pe toate în jumătate, apoi felii subțiri.

Puneți uleiul la încins într-o cratiță mare, termorezistentă (la final va merge în cuptor). Adăugați și untul. După ce untul s-a topit, adăugați solzișorii de ceapă și amestecați să se pătrundă bine de grăsime. Stingeți cu 250 ml de apă.

Lăsați ceapa la fiert sub capac timp de 15 minute. Descoperiți cratița și lăsați să fiarbă fără capac, până scade apa. Ceapa trebuie să se călească și să capete o nuanță aurie, ușor caramelizată.

Adăugați usturoiul zdrobit, sare, piper și rămurelele de cimbru. Amestecați și lăsați încă un minut să clocotească. Turnați apoi vinul alb. Lăsați supa la fiert până când scade alcoolul apoi turnați restul de apă.

Acoperiți vasul din nou și dați focul la mic. Lăsați să fiarbă circa 30-40 de minute la foc potrivit. Puneți sare și piper și gustați dacă mai trebuie ceva.

Citește și: Inele de ceapă – nu atât de sănătoase pe cât de gustoase!

Tăiați bagheta felii și ungeți-le cu ulei de măsline. Prăjiți-le la cuptor sau pe gril.

Luați supa de pe foc și presărați peste ea brânză rasă. Peste brânză puneți un strat de felii de pâine prăjită. Peste pâine presărați din nou un strat de brânză.

Introduceți cratița în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Lăsați supra 10 minute, cât să se topească brânza.

Supa de ceapă este grozavă caldă. Puteți pune mai multă brânză dacă vă place. Secretul este să folosiți o brânză tare.

Citește și: Ceapa poate preveni obezitatea și îmbunătăți funcția ficatului

Sursă: Divă în Bucătărie, Supă de ceapă – rețetă franțuzească: https://divainbucatarie.ro/2020/01/17/supa-de-ceapa-reteta-frantuzeasca/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.