Pâine de casă fără frământare (pâinea gospodinelor moderne și grăbite)

Ce poate fi mai atractiv pentru o gospodină decât o rețetă de pâine de casă fără frământare? Toate femeile ar trebui să facă pâine în casă.

Rețeta de mai jos ar trebui să le încurajeze chiar și pe cele care gătesc foarte rar sau nu se încumetă să facă aluaturi complicate.

Paine de casa fara framantare 1

Paine de casa fara framantare 

Pâinea gospodinelor grăbite

Această pâine se mai numește „pâinea leneșului”, sau pâinea „miraculoasăȚ”. Este lesne de înțeles de ce. Aproape că se face singură! Tot ce trebuie să faci tu este să amesteci ingredientele necesare și să lași pâinea la dospit. Nimic mai potrivit pentru o femeie ocupată!

Nu trebuie să o frămânți minute în șir până te trec toate sudorile. După ce ai terminat de făcut aluatul, trebuie doar să aștepți să crească. Aceasta este versiunea lungă, în care aluatul trebuie să stea la dospit minim 12 ore. 

Deși nu presupune o muncă laborioasă, această pâine fără frământare iese foarte bună. Are miezul pufos și coaja crocantă.

Citește și: Pâine de casă după rețeta doctorului Doru Laza

Pâine de casă fără frământare – rețetă

Ingrediente

  • 3 căni de făină
  • 1 ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de drojdie uscată
  • 1 ½ căni de apă

Cum se face pâinea fără frământare

Amestecați făina cu sarea și drojdia într-un castron mare. Incorporați apa. Trebuie să obțineți un aluat gros. Dacă mai cere apă, mai adăugați câteva linguri. Deși în acest moment aluatul nu arată foarte reușit, aveți răbdare să crească și veți vedea că va ieși o pâine foarte bună.

Acoperiți vasul cu o folie de plastic și lăsați aluatul să se odihnească peste noapte (12 ore).

Preîncălziți cuptorul la 232 de grade Celsius. Introduceți un vas rotund termorezistent în cuptor timp de 30 de minute să se încălzească. Asigurați-vă că vasul rezistă la temperaturi de peste 200 de grade la cuptor.

Puneți aluatul pe masa tapetată cu făină. Frământați-l puțin și dați-i o formă rotundă. Așezați-l pe o foaie de copt (care va merge în tavă) și acoperiți-l cu folie. Mai lăsați-l 30 de minute.

Desfaceți folia și așezați aluatul cu tot cu hârtia de copt în vasul încălzit. Coaceți pâinea acoperită cu capac, timp de 30 de minute. Luați apoi capacul și mai lăsați pâinea încă 10-15 minute, să devină aurie și crocantă pe deasupra. Așteptați să se răcească bine, apoi o puteți felia.

Citește și: Rețetă de pâine de casă pentru cei la regim sau la cura de slăbire

Sursă: Pinch of Yum , Miracle No Knead Bread: https://pinchofyum.com/no-knead-bread

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.