Prăjitura Ziua și Noaptea, de post

Cu siguranță ai auzit de prăjitura „Ziua și Noaptea”, sau chiar ai gustat undeva și ți-a plăcut. Dacă vrei să o prepari și tu, folosește rețeta de mai jos.

Versiunea pe care ți-o prezentăm este de post, fără ouă, unt sau lapte. Modul de preparare este asemănător celui pentru negresa de post obișnuită.

Prajitura ziua si noaptea de post

Prajitura ziua si noaptea de post: Schantalao – www.freepik.com

Pentru ca aluatul să crească frumos, este recomandat să folosești apă minerală. Aceasta poate fi însă înlocuită cu alt tip de băutură acidulată. Sau poți folosi lapte vegetal.

În compoziție poți adăuga și dulceață/gem sau fructe (vișine, curmale, nuci, stafide, merișoare, migdale etc.).

Prăjitura Ziua și Noaptea, de post

Ingrediente

• 450 ml de apă minerală
• 250 ml de ulei
• 300 g de zahăr
• 500 g de făină
• 2 linguri de cacao
• 100 g de nucă măcinată sau mărunțită grosier
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 linguriță de esență de vanilie

Cum se prepară prăjitura Ziua și Noaptea

Puneți apa minerală într-un bol încăpător. Adăugați uleiul, esența de vanilie și zahărul. Amestecați cu un tel pentru a ajuta granulele de zahăr să se dizolve.

Separat, amestecați făina cu praful de copt și adăugați-o peste ingredientele lichide. Amestecați cu telul pentru a evita formarea de cocoloașe.

Citește și: Prăjitură de post cu mere și cacao

Când compoziția a devenit omogenă, turnați jumătate din ea într-un alt bol, în care adăugați pudra de cacao. Omogenizați.

Pregătiți o tavă de cuptor, pe care ați uns-o cu puțin ulei și ați tapetat-o cu hârtie de copt.

Turnați prima dată compoziția albă și nivelați. Iar peste ea turnați compoziția maro, cea în care ați pus pudra de cacao.

Nivelați și presărați miezul de nucă. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius. Lăsați prăjitura să se coacă preț de 30-40 de minute. faceți testul cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor.

Pentru a o tăia ușor și a nu se sfărâma, așteptați să se răcească de tot. Se poate porționa în pătrățele, dreptunghiuri sau romburi.

Se poate folosi și o glazură de ciocolată la această prăjitură. Aveți o rețetă de post mai jos:

Citește și: Glazură de post sănătoasă – fără zahăr, fără margarină sau ulei

Sursă: Rânduri din viață, Prăjitură Ziua și Noaptea, de post: https://randuri-din-viata.ro/prajitura-ziua-si-noaptea-de-post/?fbclid=IwAR3Do2f_uehcENByBbT4Eb5Ne6NhpaXk060TtpGcbyHMxin8CRQSQMOh41k

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.