„Negrese” fără coacere în cuptor

Cu ghilimele de rigoare, aceste „negrese” fără coacere în cuptor pot constitui o alternativă la rețeta clasică. Negresa tradițională conține făină, ulei și alte ingrediente.

În schimb, această rețetă se prepară doar din fructe uscate, semințe, ovăz și cacao. Este o variantă mult mai sănătoasă și hrănitoare. Copiilor le va plăcea cu siguranță, mai ales datorită aspectului de bomboane.

Negrese fara coacere

Negrese fara coacere

Negrese fără coacere – rețetă

Din cantitățile date poți obține circa 23 de biluțe.

Ingrediente

• 1 ½ căni de curmale fără sâmburi
• ½ cană de stafide
• 2 linguri de semințe de dovleac
• 1 cană de fulgi de ovăz
• ¼ cană de cacao
• 1 linguriță de vanilie
• 1 praf de sare

Mod de preparare

Dacă folosești curmale cu sâmburi, desfă-le și scoate sâmburii înainte să le adaugă în rețetă. Există mai multe soiuri de curmale. Unele sunt mai mici și uscate, altele mai mari și mai fragede.

În cazul în care curmalele tale sunt uscate și tari, ar fi bine să le lași la înmuiat într-un bol cu apă caldă câteva minute. Astfel vor fi mai ușor de procesat în robot. Dacă folosești curmale moi, nu le mai hidrata.

Citește și: Negrese de post sau vegane – fără zahăr, fără făină, fără foc

Pune curmalele în vasul robotului cu lama S (sau într-un blender cu viteză mare). Adaugă stafidele, semințele de dovleac și fulgii de ovăz. Procesează câteva minute, până când ingredientele s-au mărunțit și ai obținut o compoziție fărâmicioasă.

Adaugă pudra de cacao, sarea și vanilia. Mixează din nou, mai mult timp, până când compoziția a început să se lege și să devină lipicioasă.

Dacă este prea tare, poți adăuga puțin lichid (apă, suc de fructe, lapte vegetal, ulei de cocos etc.). Dacă dimpotrivă, este prea moale, mai adaugă fulgi de ovăz.

Citește și: Biluțe din nuci și semințe

Transferă compoziția într-un bol. Ia câte o bucățică de compoziție și modeleaz-o cu palmele sub forma unor biluțe. Procedează astfel până termini toată compoziția.

Dacă vrei, poți da negresele prin pudră de cacao la final, sau prin nucă de cocos.

Păstrează-le într-o caserolă, la frigider. Dacă le ții la rece, rezistă câteva săptămâni bune. Le poți pune și în congelator, unde vor rezista câteva luni. Însă la cât sunt de bune și practice, cu siguranță le vei termina în câteva zile.

Citește și: Biluțe din nuci și curmale – fără preparare termică, fără făină, fără zahăr

Informații nutriționale

O porție din aceste negrese conțin:

– 168 de calorii
– 38 g de carbohidrați
– 5 g de fibre
– 4 g de proteine
2 g de grăsimi
– 24 g de zaharuri naturale
– 11% calorii din grăsimi
– 41 mg de sodiu

Dacă ai intoleranță sau alergie la gluten, sau suferi de boala celiacă, este indicat să folosești ovăz fără gluten (trebuie să scrie acest lucru pe pachet). Ovăzul nu conține în mod natural gluten, însă poate fi manevrat în fabrici cu alte cereale bogate în gluten.

Sursă: Dreena Burton, No-Bake Brownie Bites, Dr. Neal Barnard’s Cookbook for Reversing Diabetes, articol publicat pe site-ul Physicians Comittee: https://www.pcrm.org/good-nutrition/plant-based-diets/recipes/no-bake-brownie-bites

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.