Plăcintă de varză la tigaie – ieftină, economică, genială!

Pe Youtube circulă o rețetă de plăcintă de varză la tigaie, pregătită de diferite gospodine din Rusia sau Ucraina. Este considerată o mâncare ieftină, economică și foarte rapidă.

Conține varză, legume și ouă. Se poate face însă și numai din varză, ouă și făină. Iese ca o omletă mai groasă, sau ca o budincă. Versiunea pe care v-o prezentăm include mai multe legume. Varza poate fi înlocuită cu conopidă.

Placinta de varza la tigaie

Placinta de varza la tigaie

Plăcintă de varză la tigaie – rețetă

Ingrediente

• 700 g de varză
• 1 ceapă
• 1 ardei gras
• 1 morcov
• 3 ouă
• 1-2 căței de usturoi
• 1 lingură de amidon sau făină
• 1 linguriță de paprika sau boia dulce
• sare și piper, după gust
• opțional: ½ linguriță de turmeric

Preparare

Aveți nevoie de circa trei sferturi de varză. Sau, dacă aveți un cântar de bucătărie, cântăriți 700 de grame.

Spălați varza și tăiați-o fideluță. Puneți-o apoi într-un bol adânc și turnați apă peste ea. Cât pregătiți celelalte ingrediente, lăsați varza la înmuiat.

Tăiați ceapa mărunt sau peștișori. Tăiați ardeiul în jumătate, apoi fiecare jumătate în trei pe lungime și apoi fâșii. Dați morcovul pe răzătoarea cu găuri mari.

Puneți puțin ulei într-o tigaie lată, cu pereții înalți. Când s-a înfierbântat, adăugați ceapa. Lăsați-o câteva minute, apoi puneți și morcovul ras. După puțin timp, adăugați bucățile de ardei gras. Amestecați și lăsați legumele la călit până se înmoaie bine.

Citește și: Mâncare de varza cu legume și condimente – rețetă indiană

Scoateți varza din apă și stoarceți-o bine. Puneți-o într-un alt bol. Peste ea, spargeți ouăle. Adăugați usturoiul zdrobit prin instrumentul special pentru usturoi, paprika au boiaua de ardei, sarea și piperul.

Puneți și amestecul de legume călite și amestecați. La final, incorporați amidonul și omogenizați. Dacă este prea moale, mai adăugați amidon sau făină.

Ungeți tigaia cu o pensulă de silicon înmuiată în ulei. Puneți compoziția cu o paletă sau cu o lingură și nivelați. Presați compoziția în tigaie și dați-i o formă rotundă, ca de tartă.

Puneți capacul și lăsați plăcinta pe foc câteva minute, până se rumenește pe fund. Așezați o farfurie peste ea și răsturnați tigaia ca să o puteți întoarce pe cealaltă parte fără să o rupeți (lăsați plăcinta să alunece ușor de pe farfurie direct în tigaie).

Puneți din nou capacul și lăsați plăcinta de varză să se facă și pe cealaltă parte. Când este gata, se răstoarnă sau se lasă să alunece din tigaie ușor pe farfurie. Se lasă puțin la răcit, apoi se taie în jumătate și felii, ca pe pizza.

Ce părere aveți despre această rețetă? Încercați-o și voi și spuneți-ne dacă v-a plăcut! Nu uitați să o recomandați și prietenilor voștri!

Citește și: Varza, un medicament „bun la toate” – dr. Ovidiu Bojor (utilizări interne și externe)

Sursă: Вкуснейшн с Lana ilanavi, Так ВКУСНО КАПУСТУ вы НЕ ГОТОВИЛИ никогда! ГЕНИАЛЬНЫЙ РЕЦЕПТ ИЗ КАПУСТЫ ГОТОВЛЮ КАЖДЫЙ ДЕНЬ: https://www.youtube.com/watch?v=Quny_Eysq6c

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.