Salată de fructe cu mascarpone

Fructele pot fi combinate cu aproape orice ingredient, inclusiv cu brânzeturi. O idee excelentă este să le asociem, într-o salată savuroasă, cu mascarpone.

Rezultatul este un desert cremos, fin și plin de prospețime.

Salata de fructe cu mascarpone: houseofnasheats.com

Mascarpone este o brânză preferată de mulți pentru deserturile de casă. Are un gust bogat, dar și calorii și grăsimi pe măsură. De aceea nu este indicat să o consumăm prea des, ci doar ocazional.

În 2 linguri de mascarpone se găsesc 120 de calorii, iar circa 90% dintre ele provin din grăsimi. Vestea și mai proastă este că cea mai mare parte din grăsimile pe care le găsim în mascarpone sunt grăsimi saturate.

Consumate în mod frecvent, aceste grăsimi pot crește nivelul colesterolului din sânge și riscul de ateroscleroză și alte afecțiuni cardiovasculare.

Experții recomandă ca aportul de calorii din grăsimi saturate să fie sub 10%. 2 linguri de mascarpone depășesc cu mult acest procent (35%).

Pe lângă grăsimile saturate, mascarpone conține colesterol. Doza recomandată de colesterol este de 300 mg pe zi. 2 linguri de mascarpone conțin 40 mg, adică peste 13% din rația permisă zilnic.

2 linguri de mascarpone ne oferă de asemenea 4% din doza zilnică recomandată de calciu, 8% din doza de vitamina A.

Salată de fructe cu mascarpone – rețetă

Puteți folosi orice fel de fructe aveți în casă, inclusiv struguri, stafide, mango, kaki, merișoare, nuci, sau caju.

Ingrediente

• 2 banane
• 2 portocale
• 1 kiwi
• 1 măr
• 1 pară
• 2 felii de ananas
• 3-4 linguri de vișine din vișinată
• 200 g de mascarpone

Mod de preparare

Puneți brânza mascarpone într-un bol. Adăugați 50 g de zahăr și mixați cu mixerul, până se face spumă.

Decojiți fructele și tăiați-le cubulețe. Adăugați-le în crema de mascarpone și omogenizați ușor. Dacă aveți musafiri, serviți salata de fructe în pahare, cupe sau boluri de sticlă mici, decorând-o cu ciocolată rasă sau frișcă.

Surse:

1. Melodie Anne, Mascarpone Cheese Nutrition, LIVESTRONG: https://www.livestrong.com/article/342147-mascarpone-cheese-nutrition/

2. Retete Practice.ro, Salata de fructe cu mascarpone: https://www.retetepractice.ro/retete/salata-de-fructe-cu-mascarpone

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.