Salată de boeuf pentru cei „la dietă” – dr. Laura Ene

Orice mâncare tradițională poate deveni dietetică și potrivită o persoană care ține cură de slăbire dacă ține cont de câteva indicații. Inclusiv meniurile de sărbători pot fi „ajustate” pentru a putea fi consumate fără regrete.

De pildă, delicioasa salată de boeuf, poate avea mai puține calorii dacă folosim o carne slabă, precum mușchiul de vită fără grăsime, și mai ales dacă înlocuim maioneza cu un sos mai dietetic.

Salata de boeuf dietetica: imperialtransilvania.com

Dr. Laura Ene ne propune o variantă de salată de boeuf care nu îngrașă. Mușchiul de vită poate fi înlocuit cu pește fiert sau copt în cuptor. Se poate folosi și ton bucăți în sos propriu.

În locul maionezei tradiționale, care conține mult ulei și este foarte grasă, se poate folosi smântână degresată (sau iaurt) cu muștar.

Veți vedea de asemenea că doar legumele cu puține calorii se folosesc în cantități mai mari, în timp ce rația de cartofi este redusă.

Salată de boeuf dietetică – rețetă

Din cantitățile ingredientelor de mai jos ar trebui să obțineți 8 porții de salată.

Ingrediente

• 500 g de mușchi de vită macru
• 2 morcovi (200 g)
• 1 țelină mică (200 g)
• 1 cartof mic (100 g)
• 1 bucată mare de păstârnac (200 g)
• 200 g de smântână cu 12% grăsime
• 8 castraveciori murați (200 g)
• 2 gogoșari murați sau în oțet (200 g)
• 40 g de muștar
• sare, măsline, pătrunjel verde, după gust

Cum se prepară salata de boeuf dietetică

Mușchiul de vită trebuie să fie slab, fără grăsime. Acesta la fierbe până când dă în clocot, apoi se reduce focul. Se colectează spuma de la suprafață.

Se adaugă sare, se amestecă și se pune capacul pe trei sferturi. Mușchiul se lasă să fiarbă îngăduit, fără ca apa să clocotească. După ce a fiert bine și s-a răcit, se taie cubulețe și se pun într-un bol mare.

Se curăță cartoful, morcovii, păstârnacul și țelina de coajă. Se spală bine și se pun întregi la fiert în apa în care ați fiert mușchiul.

După ce s-au răcorit, se taie cubulețe. Se adaugă peste carne. Se taie mărunt și castraveții și gogoșarii murați.

Într-un bol mic, se amestecă smântâna și muștarul, până se omogenizează. Această pastă va înlocui maioneza clasică din ou.

Citește și: MAIONEZĂ dietetică, fără ulei – săracă în CALORII și de post

Se pune maioneza în salată, se adaugă sare și se amestecă bine, fără să se sfărâme legumele.

Se așază pe farfurii sau pe platouri și se unge salata pe toată suprafața cu amestecul de smântână și muștar. Se ornează cu feliuțe de măsline și frunzulițe de pătrunjel verde. Se pot folosi și gogoșari, tăiați fâșii subțirele.

Informații nutriționale

O porție de salată de bouef dietetică conține:

– 81,1 calorii
– 6,4 g de glucide
– 2,7 g de lipide (grăsimi)
– 1,2 g de fibre
– 7,9 g de proteine

Citește și: Strategii pentru reducerea senzației de FOAME și creșterea SAȚIETĂȚII

Sursă: Dr. Laura Ene, Poveste de iarnă cu rețete tradiționale, Totul despre slăbit: https://totuldespreslabit.ro/poveste-de-iarna-cu-retete-traditionale/ inf_contact_key=10e312a55241c10848853dd47a0433387e470d92b8b75168d98a0b8cac0e9c09

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.