Salata „Dezlegare la pește”

Această rețetă este dovada clară că putem prepara o salată din orice ingrediente, inclusiv din pește. Chiar și la ocazii speciale putem servi o salată delicioasă, dându-i și o denumire pe măsură, precum este exemplul de mai jos – Salata „dezlegare la pește”.

Dacă este Postul Crăciunului, cu siguranță sunteți în căutare de idei de rețete cu pește. Este puțin probabil să vă fi gândit la o salată ca aperitiv.

Salata dezlegare la peste: watercress.co.uk

Dacă aveți în casă o salată verde sau câteva legume și un tip de pește, jucați-vă cu ingredientele, experimentați, și cu siguranță veți realiza ceva gustos și sănăos.

Salata „Dezlegare la pește”

Ingrediente

• 1 scrumbie sărată
• 1 căpățână de salată verde
• 1 măr sau 1 portocală
• 8 nuci
• 2 linguri de oțet
• ½ lămâie
• 2 linguri de mărar
• sare și piper, după gust

Mod de preparare

Curățați scrumbia pe interior, spălați-o bine și puneți-o în apă. Lăsați-o să stea la desărat circa 2 ore. Îndepărtați oasele și pielița și tăiați-o mărunt.

Citește și:

Pește la cratiță cu sos de roșii – rețetă mănăstirească

Puneți scrumbia într-un bol. Adăugați merele decojite și tăiate felii subțiri sau cubulețe. Tocați salata verde fin, miezul de nucă zdrobit grosier cu un cuțit și mărarul.

Într-un bol separat amestecați oțetul cu zeama de lămâie, sarea și piperul. Turnați sosul obținut peste ingrediente și amestecați ușor, fără a zdrobi peștele.

Salata de scrumbie se servește ca atare, sau se poate folosi ca și garnitură.

Dacă nu aveți, sau nu găsiți scrumbie, nu-i musați să vă folosiți acest tip de pește. Merge foarte bine și macroul sau hering-ul.

Beneficiile consumului de pește gras

Peștele gras, de orice fel, a fost asociat cu beneficii importante pentru sănătate:

– scăderea riscului de boli cardiace

– îmbunătățirea abilităților cognitive

– prevenirea cancerului

– combaterea demenței provocate de consumul de alcool

– împiedică dezvoltarea artritei reumatoide

Orice om care vrea să aibă o dietă variată, echilibrată și sănătoasă trebuie să consume mai des pește.

Asociația Americană a Inimii („American Heart Association) recomandă un minim de 2 porții de pește gras pe săptămână. O porție înseamnă 100 de grame de pește gătit.

Spre deosebire de alt tip de carne, peștele este mai digerabil, mai ușor la stomac și o sursă excelentă de proteine și acizi grași Omega-3.

Un studiu publicat de American Physiological Society sugerează că peștele gras protejează inima în situațiile de stres mental crescut.

De altfel, consumul de pește gras are un impact pozitiv asupra fătului, afectând dezvoltarea senzorială, cognitivă și motorie a acestuia.

Acizii grași esențiali Omega-3 protejează vederea și îmbunătățesc memoria de lucru.

Citește și:

Chiftele de pește fără ou

În ciuda tuturor beneficiilor sale, peștele este și o sursă potențială de toxine și poluanți. Când cumpărați pește, este important să faceți achiziția de la o pescărie de încredere, pentru a fi siguri că produsul este proaspăt și cât mai natural posibil.

Surse:

1. Gustos.ro, Salata `Dezlegare la peste’: https://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-dezlegare-la-peste.html

2. Joseph Nordqvist, Natalie Butler, Health benefits of oily fish, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/9978.php

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.