ZACUSĂ de FASOLE – rețetă cu puține CALORII

Această rețetă este creată de dr. Laura Ene și colegii săi, pentru persoanele care ține post, urmează o cură de slăbire sau vor să țină sub control aportul de calorii și carbohidrați.

Se găsește în cartea „KiloStop Green”, alături de încă 83 de rețete dietetice și totodată suficient de nutritive pentru susținerea sănătății.

Zacusca: essen-und-trinken.de

Ce beneficii are fasolea?

Reglementările alimentare pentru americani recomandă 600 g de leguminoase pe săptămână. 100 g de fasole pe zi te poate ajuta să împlinești această recomandare.

Toate leguminoasele sunt concentrate în proteine, fibre și potasiu, un mineral esențial pentru sănătatea cardiovasculară.

Citește și FASOLEA conține foarte multe MINERALE (calciu, potasiu, fosfor și fier) și vitamine din COMPLEXUL B

Pe lângă potasiu, leguminoasele conțin și alte minerale valoroase, precum fosfor, cupru, magneziu și mangan, fier și vitamine din complexul B (vitamine B2, acid folic și vitamina B6).

100 de grame de fasole albă conțin:

– 124 calorii
– 9 g de proteine
– 0,3 g de grăsimi
– 22 g de carbohidrați totali
– 6 g de fibre
– 502 g de potasiu

Carbohidrații din fasole sunt complecși, adică sunt alcătuiți în mare parte din fibre. Fasolea are un indice glicemic mic, ceea ce înseamnă că este utilă în controlul diabetului și a hiperlipidemiei (nivel crescut de grăsimi în sânge – colesterol, trigliceride).

Citește și Una din cele mai LONGEVIVE comunități din lume mănâncă zilnic o farfurie de… FASOLE!

Zacuscă de fasole – rețetă

Ingrediente

• 120 g de fasole albă fiartă (sau 1 cutie de conservă)
• 40 g de ceapă
• 60 g de morcov
• 200 ml de suc de roșii
• 120 g de pâine integrală
• 2 lingurițe de ulei de măsline
• sare, piper boabe, usturoi, pătrunjel proaspăt, dafin

Mod de preparare

Scurgeți boabele de fasole de zeamă și pasați-le cu un blender sau cu o furculiță.

Puneți uleiul la încins într-o cratiță. Adăugați usturoiul zdrobit sau mărunțit la cuțit, ceapa tăiată în cuburi, foile de dafin, boabele de piper și alte mirodenii care vă plac.

Turnați și puțină apă, cât să se înăbușe condimentele. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați-le 2 minute.

Adăugați apoi sucul de roșii, morcovul dat pe răzătoare și fasolea pasată.

Lăsați zacusca pe foc 20 de minute, sau până când scade și capătă consistența pe care o doriți.

Când e gata, puneți pătrunjelul tocat mărunt.

Zacusca de fasole se poate întinde pe pâine și servi la micul-dejun sau la orice altă masă a zilei.

Este însă recomandabil să mâncați leguminoasele în prima parte a zilei, deoarece conțin proteine și sunt necesare pentru sațietate și producerea de energie.

Informații nutriționale

O porție de zacuscă de fasole conține:

– 308 calorii
– 47 g de glucide
– 8 g de grăsimi
– 8 g de fibre

Surse:

1. The Bean Institute, Bean Nutrition Overview: https://beaninstitute.com/bean-nutrition-overview/

2. Dr. Laura Ene, Zacusca de fasole picanta, Totul despre slăbit: https://totuldespreslabit.ro/zacusca-de-fasole-picanta/?fbclid=IwAR3ZVeC7cKe9VaOshlVhJKh1jrA3xXyzMHBpzkwoKPKfw2rPtBAqI71BvEQ

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.