INELE de CEAPĂ – nu atât de sănătoase pe cât de gustoase!

Inelele de ceapă pot fi considerate surorile drepte ale cartofilor prăjiți. Sunt la fel de gustoase și crocante, și totodată la fel de nesănătoase, din cauză că sunt prăjite în mult ulei.

De altfel, inelele de ceapă sunt în mare parte doar calorii și grăsimi.

Inele de ceapa

O porție de inele de ceapă la un restaurant conține în jur de:

– 400 de calorii
– 22 g de grăsimi (din care 8 g de grăsimi saturate)
– 726 mg de sodiu

Sunt bune doar să le serviți ocazional și nu la ordinea zilei. Dacă vă place ceapa și vreți să transformați această rețetă într-una mai sănătoasă, coaceți inelele de ceapă în cuptor.

Astfel veți păstra nutrienții valoroși din ceapă și veți reduce efectele secundare ale uleiului prăjit.

Citește și Cei mai sănătoși cartofi „prăjiți”, fără ulei

Se poate folosi aceeași compoziție ca la inelele prăjite, doar că se pun într-o tavă și se coc la o temperatură de 200 de grade Celsius timp de 10 minute pe o parte și încă 5 minute pe cealaltă parte.

Puteți folosi un pesmet mai texturat și mai multe condimente pentru a le da o savoare mai bogată.

Inele de ceapă – rețetă

Ingrediente

• 2 cepe mari
• 100 g de făină + 50 g de amidon
• 150 g de pesmet
• 4 g de praf de copt
• 150 ml de apă minerală
• 1 linguriță de sare
• piper, boia de ardei, mirodenii, după gust
• opțional: fulgi de drojdie inactivă

Cum se prepară inelele de ceapă

Curățați cepele de coajă și tăiați-le rondele de 1 cm. Desprindeți-le unele de altele, astfel încât să obțineți niște inele subțiri. Trebuie să rămână întregi – aveți grijă să nu le rupeți.

Amestecați ingredientele uscate într-un bol: făina, amidonul, praful de copt, sarea și piperul. Dați inelele de ceapă prin acest amestec, acoperindu-le bine și puneți-le pe o farfurie.

Adăugați apa în amestecul uscat rămas și amestecați cu telul pentru a obține o compoziție omogenă.

Pe o farfurie întinsă puneți pesmetul. Puneți ulei la încins într-o tigaie.

Luați pe rând inelele de ceapă cu o furculiță și scufundați-le în compoziția lichidă. Scuturați-le ușor și apoi dați-le prin pesmet.

Citește și Remedii homeopatice cu CEAPA „de bucătărie”

Prăjiți inelele de ceapă pe ambele părți. Focul nu trebuie să fie nici prea tare, nici prea mic. Scoateți inelele cu o paletă pe o farfurie întinsă pe care ați așezat un prosop de hârtie.

Inelele de ceapă pot fi servite cu un sos de roșii sau ketchup, cu maioneză, o salată de varză, cu orez, piure, burgeri și alte mâncăruri.

Surse:

1. Stack.com, 5 ‘Healthy’ Side Dishes That Are Worse Than French Fries: https://www.stack.com/a/unhealthy-side-dishes
2. Our Daily Food, CELE MAI BUNE SI CROCANTE INELE DE CEAPA – ONION RINGS: https://ourdailyfood.ro/cele-mai-bune-si-crocante-inele-de-ceapa-onion-rings/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.