Supă strecurată de legume și fidea – rețetă de post

Această supă este atât de ușor de făcut în casă încât o pot încerca și cei mai puțin experimentați în arta gătitului sau cei care cred că nu au timp să își prepare singuri o mâncare sănătoasă.

Rețeta conține ingrediente obișnuite, pe care le puteți procura de la piață sau de la orice supermarket. Puteți înlocui sau adăuga alte legume, după preferință.

Supă strecurată de legume – rețetă

Deși nu conține carne, este foarte gustoasă datorită faptului că legumele se fierb întregi. Întrucât conține fidea, se poate servi ca atare, fără pâine.

Rețeta clasică este dulce și ușor picantă, datorită piperului adăugat în cantități ceva mai mari. Însă dacă sunteți mai degrabă adeptul ciorbelor acre, puteți adăuga borș crud de tărâțe, sau zeamă de lămâie pentru a acri supa la final.

Această supă strecurată este ideală pentru zilele de post și pentru curățarea organismului de toxine (fiind recomandată îndeosebi după intervenții chirurgicale). 

Supă strecurată de legume – rețetă

Ingrediente

• 4 morcovi medii
• 2 cartofi mici
• 4 cepe mici
• 2 ardei grași
• ½ rădăcină de țelină
• 1 rădăcină de păstârnac
• 2 legături de leuștean

• 1 mănunchi de cozi de pătrunjel
• 200 g de fidea subțire
• 3 litri de apă

Ingrediente opționale:

• borș de tărâțe pentru acrit
• opțional: 1 bucățică de rădăcină de ghimbir
• ¼ linguriță de turmeric (pentru culoare)

Preparare

Curățați legumele de coajă și puneți-le la fiert întregi, într-o cratiță mare cu apă. Păstrați un morcov pentru final. Adăugați cozile de pătrunjel tocate mărunt. Lăsați legumele să fiarbă sub capac la foc redus.

Între timp, morcovul păstrat se dă pe răzătoarea mare și se călește cu puțin ulei și cu pulberea de turmeric. Această compoziție va da supei o nuanță aurie, specifică supei de pui.

După ce legumele au fiert, strecurați supa și puneți-o înapoi în cratiță. Acum, puteți adăuga toate legumele înapoi, după ce le tăiați cubulețe sau rondele, sau doar morcovul și ceapa. Adăugați fideaua și morcovul călit, sare și piper negru măcinat.

Dacă vreți ca supa să fie acră, adăugați puțin borș crud de tărâțe. Mai lăsați să clocotească de câteva ori, apoi stingeți focul. Puneți leușteanul tocat mărunt și lăsați supa la infuzat sub capac câteva minute.

Se servește caldă, dar este foarte gustoasă și rece.

Sursă: Our Daily Food, Supă de legume cu fidea: https://ourdailyfood.ro/supa-de-legume-cu-fidea/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.