BATOANE energizante din cereale și semințe

Batoanele de cereale sunt extrem de practice și versatile. Vestea bună este că le poți prepara în casă foarte rapid și ușor, din ingrediente minime. Cele din magazine conțin de regulă mult zahăr și alți aditivi nedoriți.

Aceste batoane pot fi servite și copiilor, întrucât sunt îndulcite cu miere. Întrucât conțin cereale și semințe, sunt ideale pentru micul-dejun sau ca gustare între mese, în călătorii, la școală, la serviciu.

Batoane energizante din ovaz si seminte

Batoane energizante din cereale și semințe – rețetă

Aveți nevoie doar de 5 minute pentru a le încropi. Rețeta nu este bătută în cuie. Puteți înlocui ingredientele după preferință, sau în funcție de ceea ce aveți prin casă.

Nu trebuie să folosiți neapărat ovăz, puteți opta pentru un alt tip de cereale, sau pentru un amestec. La fel și în cazul semințelor. Folosiți și nuci dacă vreți. Simțiți-vă liberi să experimentați. Din cantitățile listate rezultă circa 4 porții.

Ingrediente

• 80 g de fulgi de ovăz
• 80 g de semințe de dovleac
• 40 g de semințe de floarea-soarelui
• 35 g de merișoare confiate (sau stafide)
• 10 g de semințe de susan
• 5-7 linguri de miere

Preparare

Puneți semințele de susan într-o tigaie antiaderentă, la foc potrivit și lăsați-le câteva minute, amestecând constant cu o lingură de lemn.

Transferați susanul într-un castron mare.

Puneți fulgii de ovăz în aceeași tigaie și rumeniți-i preț de 3 minute, apoi adăugați celelalte tipuri de semințe și merișoarele, inclusiv semințele de susan.

Lăsați amestecul încă 30 de minute la foc potrivit. Stingeți focul și adăugați mierea. Amestecați până rezultă o pastă omogenă. Dacă este prea uscată, mai adăugați miere. Dacă este prea lichidă, mai adăugați fulgi de ovăz sau semințe rumenite.

Până când pasta se răcorește, pregătiți o tavă pătrată sau dreptunghiulară, mică. Tapetați-o cu hârtie de copt și transferați pasta în ea. Întindeți-o uniform și apăsați-o cu dosul unei linguri. Pentru o presa mai bine, puneți o hârtie de copt deasupra și așezați peste tavă ceva greu.

Introduceți tava în frigider și lăsați să stea la rece cel puțin 3 ore, sau până în ziua următoare.

Tăiați blatul în batoane sau pătrățele și păstrați-le în frigider, într-o caserolă. Rezistă la rece până la o săptămână, sau chiar mai mult.

Sursă: Sanovita, Batoane energizante cu semințe: https://www.sanovita.ro/blog/batoane-energizante-cu-seminte/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.