TARTĂ-aperitiv cu ARDEI, CIUPERI și CAȘCAVAL la cuptor, fără făină
Această rețetă este inspirată din omleta italienească care se numește „Frittata”. Este mai sănătoasă decât omleta „românească”, în sensul că nu se prăjește în ulei, ci se coace într-o tavă la cuptor. Deși arată ca o tartă, nu are blat din făină.
În funcție de modul de servire dorit, puteți pune compoziția în diverse forme (brioșe, tavă dreptunghiulară, pătrată sau chiar rotundă). Pentru a fi mai practică, se poate tăia pătrățele sau triunghiuri.
Se poate consuma dimineața, ca aperitiv la evenimente speciale sau se poate lua la pachet.
Tartă cu ardei, ciuperci și cașcaval – rețetă
Ingredientele folosite la această rețetă nu sunt fixe. Ele pot fi înlocuite sau diversificate în funcție de aveți prin frigider sau în funcție de gust și preferința fiecăruia. De pildă, dacă nu tolerați ciupercile sau ardeii, le puteți înlocui cu bucăți de vinete, dovlecei, roșii, broccoli, castraveți murați. Sau puteți folosi verdețuri în loc de legume, precum spanac.
Ingrediente
• 4 ouă
• 1 ardei gras roșu
• 1 ardei gras verde sau galben
• 100 g de ciuperci
• 50 g de cașcaval
• 50 g de mozzarella (sau tot cașcaval, sau alt tip de brânză)
• sare și piper, după gust
Preparare
Pregătiți toate ingredientele înainte de a bate ouăle. Spălați, curățați și tăiați ardeii fâșii sau pătrățele. Dacă folosiți ciuperci din conservă, clătiți-le și scurgeți-le de apă.
Tăiați mozzarella cubulețe și dați cașcavalul pe răzătoare.
Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le cu mixerul până se fac spumă. Adăugați toate celelalte ingrediente și amestecați ușor cu o paletă sau cu o lingură, pentru incorporare.
Turnați compoziția obținută în tava aleasă, unsă cu puțin ulei (unt) în prealabil și așternută cu hârtie de copt.
Introduceți tava în cuptor și lăsați tarta câteva minute, până când s-a copt și marginile au început să se desprindă de tavă.
Porționați tarta după ce se răcește cubulețe, pentru a fi mai ușor de servit. Este foarte gustoasă alături de roșii, castraveți, salate de verdețuri sau sosuri picante de roșii (chilli).
Sursă: Postolache Violeta, Frittata cu ardei si ciuperci, Caietul cu Rețete: http://www.caietulcuretete.com/2014/09/fritatta-cu-ardei-si-ciuperci.html