Cremă de „brânză” din CAJU – pentru tartine și sandvișuri

Nucile și semințele pot constitui baze excelente pentru pateuri, paste tartinabile, sosuri și alte tipuri de creme vegetale pe care le putem servi fie în perioadele de post, fie în cadrul unei diete vegetariene.

Nu vă temeți să mâncați nuci și semințe, chiar dacă țineți cură de slăbire. Studiile au infirmat părere că acestea ar putea duce la creșterea greutății corporale. Dimpotrivă, nucile de exemplu chiar ajută la pierderea în greutate. În plus, sunt foarte sățioase, datorită conținutului bogat în grăsimi bune, fibre și proteine.

Crema de branza din caju reteta de post (imagine cu titlu informativ)

Nu le ocoliți, așadar, ci consumați-le în locul altor gustări nesănătoase din comerț (ex. biscuiți, napolitane), sau folosiți-le la prepararea unor paste tartinabile delicioase.

Citește și Consumul de NUCI previne sindromul METABOLIC și OBEZITATEA

Experții de la SanoVita au o rețetă interesantă de cremă de „brânză” din caju. Aceste tipuri de nuci sunt ideale pentru obținerea de lactate false sau lactate vegetale. Se lasă la înmuiat în apă câteva ore, apoi se procesează în blender cu puțin lichid și se obține smântână, frișcă, brânză etc.

Cremă de brânză din caju – rețetă

Ingrediente

• 1 ¾ cană de caju crude
• ¼ cană de fulgi de drojdie inactivă
• 1 fir de ceapă verde
• 1 cățel de usturoi
• 4 linguri de suc de lămâie
• 80 ml de apă
• ½ linguriță de sare
• ½ linguriță de piper

Preparare

Puneți nucile caju într-un bol și acoperiți-le cu apă. Lăsați-le la hidratat cel puțin 4 ore, sau de seara până dimineața. Cu cât mai bine se înmoaie, cu atât mai cremoasă va fi pasta obținută după mixarea în blender.

Turnați-le într-o sită și clătiți-le cu apă curată. După ce s-au scurs, se pun în blender și se adaugă celelalte ingrediente: sucul proaspăt stors de la lămâie, apa curată, fulgii de drojdie inactivă, usturoiul tocat mărunt, sarea și piperul.

Mixați câteva minute, până rezultă o compoziție cremoasă și omogenă. Dacă blenderul nu poate mixa ingredientele, mai adăugați puțină apă.

La final, incorporați ceapa verde tocată mărunt și mixați încă jumătate de minut. Gustați de sare și de condimente. Transferați brânza într-o caserolă și păstrați-o în frigider.

Se servește pe pâine prăjită, pe biscuiți uscați (crackers), pe felii de legume (castraveți, roșii, dovlecei), sau se folosește la sandvișuri, burgeri și lipii, în loc de maioneză sau alte sosuri.

Citește și PATEU de SEMINȚE de floarea-soarelui și MIGDALE – rețetă de post fără ulei

Dacă doriți să îi schimbați gustul sau culoarea, puteți include și alte ingrediente în crema de brânză de caju, precum spanac, pătrunjel verde, busuioc sau mentă proaspete, fulgi de ardei iute, roșii uscate, turmeric etc.

Fulgii de drojdie de bere inactivi se găsesc la magazinele naturiste. Au un rol important în astfel de rețete, deoarece dau preparatului final un gust blând de parmezan (brânză). În plus, sunt extrem de bogați în proteine și vitamine din complexul B.

Cumpără de aici:

Sursă: Expertul SanoVita, „Branza tartinabila de caju”: https://www.sanovita.ro/blog/branza-tartinabila-de-caju/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.