ICRE false din MIGDALE și OREZ

Rețetele de „icre false” s-au născut din dorința de a prepara ceva asemănător ca textură icrelor din pește, dar care să poată fi servite de vegetarieni sau în perioadele de post.

Există numeroase variante pe care le putem încerca în casă. Unele se obțin din griș, altele din fasole. Cea prezentată mai jos se obține din migdale și orez. Combinația este foarte reușită, atât ca gust, cât mai ales ca textură.

Icre false din migdale

Migdalele sunt foarte hrănitoare și bogate în nutrienți valoroși. Potrivit The World’s Healthiest Foods, 23 g de migdale ne oferă:

– 40% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina E
– 26% din DZR de cupru
– 23% din DZR de mangan
– 18% din DZR de vitamina B2
– 16% din DZR de fosfor
– 15% din DZR de magneziu
– 15% din DZR de molibden

Consumul de migdale ajută la scăderea colesterolului LDL și reduc riscul de boli cardiovasculare și diabet. Cresc nivelul antioxidanților din corp și împiedică creșterea glucozei și insulinei din sânge după masă.

Icre false din migdale – rețetă

Ingrediente

• 50 g de migdale crude
• 150 g de orez fiert
• 100 ml de lapte vegetal
• 25 ml de ulei de măsline
• ½ lămâie
• 2 lingurițe de muștar
• 50 g de ceapă
• sare după gust

Preparare

Migdalele se pun la înmuiat de seara în apă caldă (cât să le cuprindă) și a doua zi se clătesc. Se pun în blender împreună cu laptele vegetal. Puteți folosi tot lapte de migdale, sau alt tip de lapte vegetal, de care aveți prin casă.

Mixați câteva minute, până când migdalele se mărunțesc și rezultă o compoziție lichidă, ca un lapte.

În vasul robotului cu lama S (mai larg), puneți orezul (fiert în prealabil și răcit). Puteți folosi orez integral. Adăugați compoziția de migdale, uleiul și muștarul.

Mixați până rezultă o pastă fină. Opriți robotul des pentru a răzui pereții și a omogeniza compoziția. La final, stoarceți puțin suc de lămâie și adăugați sare, după gust.

Transferați icrele de migdale într-un bol și adăugați ceapa. Aceasta trebuie să fie tocată mărunt, opărită 1 minut în apă clocotită, apoi clătită sub jet de apă rece.

Icrele de migdale se întind pe pâine și se servesc cu măsline, roșii, ardei gras, castraveți, dovlecei (cruzi sau pe grătar) etc. Dacă nu tuturor din casă le place ceapa, o puteți pune separat într-un bol și fiecare să își pună pe felie.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘4789, 8535, 6284, 7734′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. The World’s Healthiest Foods, „Almonds”: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=20
2. Gătește cu Mimi, „Icre de migdale”: https://www.youtube.com/watch?v=YVXPhYhtIvc

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.