BRIOȘE cu CAȘCAVAL, ARDEI GRAS și boabe de PORUMB

O rețetă rapidă, simplă și hrănitoare pentru micul-dejun, pentru prânz, pentru școală/serviciu sau pentru excursii. Aceste brioșe conțin un minim de ingrediente pe care mai mult ca sigur le aveți deja în frigider.

Este o versiune mai practică a omletei tradiționale, sau a unei rețete italienești pe bază de ou, brânză și legume, gătită la cuptor, cunoscută sub numele „Frittata”.

Briose cu cascaval ardei si porumb: tablespoon.com

Aceste brioșe sunt ideale pentru mesele din prima parte a zilei, deoarece conțin proteine și grăsimi și ne ajută să ne menținem sătui mai mult timp.

Un avantaj important este că nu conțin făină. Dacă țineți cură de slăbire, adaptați rețeta la dieta dumneavoastră, înlocuind cașcavalul cu o brânză dietetică, degresată. Urda este unul din tipurile de brânză cu cele mai puține calorii.

Brioșe cu porumb și ardei – rețetă

Din ingredientele listate rezultă o compoziție pentru 12 brioșe. Ajustați cantitatea pentru a obține mai multe sau mai puține.

Ingrediente

• 5 ouă
• 200 g de boabe de porumb
• 1 ardei gras roșu
• 1 ardei gras galben sau verde
• sare și piper, după gust

Preparare

Curățați, spălați și tăiați ardeii cubulețe mici. Puteți folosi orice fel de ardei doriți au aveți în casă, mai puțin ardei iuți.

Spargeți ouăle într-un bol încăpător și adăugați sarea, piperul și ardeii tocați. Clătiți ușor boabele de porumb din conservă, scurgeți-le bine de apă și adăugați-le în compoziție.

Radeți cașcavalul pe răzătoarea cu găuri mici direct în bol. Amestecați pentru omogenizare. Se pot adăuga și alte ingrediente în compoziție, precum roșii (proaspete sau uscate), măsline, ciuperci, carne, pește, spanac sau alte verdețuri.

Pentru a coace această compoziție, puteți folosi forme de brioșe individuale (din hârtie sau din silicon), sau o tavă cu orificii speciale pentru brioșe. Dacă nu aveți așa ceva în casă, puteți utiliza la fel de bine o tavă de chec sau o tavă pătrată/dreptunghiulară, caz în care veți obține un chec-aperitiv, respectiv o tartă-aperitiv, pe care le puteți tăia felii/pătrate.

Dacă folosiți forme de brioșe, distribuiți compoziția cu o lingură în formele unse în prealabil cu o pensulă înmuiată în ulei.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Coaceți brioșele la această temperatură circa 20 de minute.

Sursă: Postolache Violeta, „Mini frittata cu ardei si porumb”, Caietul cu Rețete: http://www.caietulcuretete.com/2018/09/mini-frittata-cu-ardei-si-porumb.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.