LIPII cu BRÂNZĂ și SOS de AVOCADO – mic dejun mexican cu proteine și grăsimi bune

Această rețetă se numește „quesadilla” și face parte din categoria aperitivelor care pot fi servite copiilor la masa de dimineață. Însă este cu siguranță o alegere bună și pentru adulți.

Combinația dintre avocado și mozzarella este potrivită nu doar ca gust, ci și din punct de vedere nutrițional. Cei mai importanți nutrienți pentru micul-dejun sunt proteinele și grăsimile, deoarece mențin sațietatea mai mult timp și diminuează foamea.

Lipii cu avocado si mozzarella

Recomandăm Quesadilla mai ales în diminețile de vară, ca alternativă la micul-dejun tradițional. Puteți experimenta cu diverse ingrediente. De pildă, nu este musai să folosiți numaidecât mozzarella. O puteți înlocui cu cașcaval sau alt tip de brânză.

De asemenea, puteți adăuga ou, carne, pește, fasole, măsline, ardei, boabe de porumb, ceapă verde, frunze de salată verde, spanac și alte ingrediente.

Lipia poate fi din grâu sau din porumb. În comerț se găsesc mai multe variante, însă le puteți face și în casă.

Lipii cu avocado și brânză – rețetă

Ingrediente

• 2 lipii (tortillas)
• 1 lingură de ulei
• 50 g de mozzarella
• 1 avocado
• sare și piper, după gust

Preparare

Tăiați avocado în două, scoateți sâmburele, apoi tăiați pulpa felii subțiri. Mozzarella se taie de asemenea felii.

Așezați lipia pe o farfurie, puneți 2-3 felii de mozzarella, apoi câteva felii de avocado. Presărați cu sare și piper, după gust. Se pot de asemenea adăuga câteva felii de roșii proaspete sau roșii uscate tocate mărunt. Mai așezați un strat de felii de mozzarella și acoperiți cu o altă lipie.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie și așezați lipia umplută. Lăsați-o să se rumenească preț de 1-2 minute pe o parte, apoi întoarceți-o și pe cealaltă parte. E gata atunci când brânza se topește.

Pentru a le servi mai ușor, lipiile umplute se taie în sferturi.

Secretul reușitei unei rețete cu avocado este folosirea unui fruct copt bine. Avocado trebuie să fie moale la atingere, astfel încât degetul să intre ușor în pulpă atunci când îl apăsați. Un avocado tare, crud, va avea un gust neplăcut de săpun și va fi greu de consumat.

Sursă: Rețete Practice, „Quesadilla cu avocado si mozzarella”: https://www.retetepractice.ro/retete/quesadilla-cu-avocado-si-mozzarella

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.