Bruschete cu MORCOV, DOVLECEI și AVOCADO – ideale pentru curele de slăbire

Bruscheta este un aperitiv cu specific italienesc, cunoscut și sub denumirea de „hrana săracului”. Își are originile în Centrul Italiei, undeva prin secolul al 15-lea. Astăzi este inclusă pe meniul tuturor restaurantelor și bucătăriilor din această țară, dar nu numai.

Se presupune că rețeta a fost inventată de fermierii și de oamenii care lucrau la câmp. Aceștia o preparau acasă, din pâine prăjită, unsă cu ulei de măsline, frecată cu usturoi proaspăt și acoperită cu roșii tocate mărunt.

Bruschete cu morcov, dovlecel si avocado: imagine sugestiva

Există numeroase variații ale rețetei tradiționale. În loc sau pe lângă ingredientele de bază, se pot folosi diverse topping-uri, precum ardei gras, mozzarella sau alte tipuri de brânză, morcov, fasole, ceapă, măsline, ciuperci, frunze verzi de salată, spanac, pește, carne etc.

Pentru a obține bruschette reușite, pâinea trebuie să fie lungă, tip baghetă. Se rumenește ușor pe un gril, astfel încât centrul să rămână moale.

Așadar, bruschettele sunt aperitive extrem de simple pe care le puteți asambla în casă în câteva minute, din legume și ingrediente pe care le aveți deja prin frigider.

Sunt o alegere inspirată pentru dieta persoanelor care se luptă cu kilogramele și vor să slăbească. Acest aperitiv este sărac în calorii, sățios și bogat în vitamine, fibre și alți nutrienți importanți.

Bruschete cu morcov și dovlecei

O variantă inedită este bruschetta cu morcov și dovlecei, care se găsește pe site-ul Cristelei Georgescu. Improvizați după preferință. Se poate servi dimineața, dar cu siguranță și în alte momente ale zilei, întrucât este o masă ușoară și hrănitoare. Este ideală și pentru copii.

Ingrediente de bază:

• 4 morcovi
• 1 dovlecel mic
• 2-3 căței de usturoi
• 100 ml de ulei de măsline
• sare, piper, oregano, busuioc, mentă sau un mix de mirodenii

Ingrediente opționale:

• ½ avocado
• semințe de floarea-soarelui (dovleac, cânepă)
• fulgi de drojdie inactivă

Mod de preparare

Morcovii și dovlecelul se curăță de coajă, se spală bine și se dau răzătoarea cu găuri mici. O altă variantă ar fi să tăiați legumele cubulețe mici, sau să le procesați într-un robot de bucătărie până se mărunțesc.

Avocado se pasează pentru a obține o pastă. Se pun într-un bol toate ingredientele și se amestecă până la omogenizare. Trebuie să rezulte o compoziție cremoasă.

Se încarcă feliile de pâine prăjite în prealabil. Bruschetele cu morcov și dovlecel se servesc imediat.

Surse:

1. Will Budiaman, „What Is Bruschetta”, The Daily Meal: https://www.thedailymeal.com/what-is-bruschetta
2. Ancos, „Bruschetta, Life in Italy”: https://www.lifeinitaly.com/recipes/bruschetta
3. Sankalan Baidya, „11 FACTS ABOUT BRUSCHETTA”, Facts Legend: https://factslegend.org/11-facts-bruschetta/
4. Izabela Pănescu, „Bruschete cu morcovi”: https://www.izabelapanescu.ro/2015/04/01/bruschete-cu-morcovi/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.