PASTE-aperitiv la cuptor, cu LEGUME, OUĂ și CAȘCAVAL

Preparatele pe bază de ouă și brânzeturi sunt ideale pentru masa de dimineață, sau pentru gustarea din prima parte a zilei, deoarece sunt bogate în proteine și nutrienți.

Astfel, ele pot fi servite atât la micul-dejun, cât și la prânz. Aportul de proteine este important pentru menținerea sațietății cât mai mult timp și prevenirea crizelor de foame sau apetit crescut pentru produse nesănătoase.

Paste-aperitiv la cuptor cu oua, legume si cascaval

 

Din ouă, brânzeturi și legume putem prepara omlete, brioșe-aperitv, paste-aperitiv la cuptor, tarte-aperitiv, pizza sau fritatta („omleta italiană” – o combinație între omletă cu tartă).

Mai jos veți găsi o variantă de frittata care conține și paste. Este foarte sățioasă, hrănitoare și practică. Poate fi servită acasă sau luată la pachet la serviciu, școală etc.

Citește și Frittata – cea mai bună omletă din lume 

Se pot folosi diverse tipuri de legume și brânzeturi. De asemenea, se poate adăuga somon, ton sau alt tip de carne. Se servește de regulă la temperatura camerei sau rece, ca un aperitiv. Este însă foarte gustoasă și caldă.

Paste-aperitiv la cuptor cu legume și cașcaval

Ingrediente

• 50 g de paste mici (pătrate)
• 4 ouă
• 50 g de ciuperici
• 2 ardei kapia
• 1 jumătate de tulpină de praz
• 100 g de cașcaval
• 50 ml de lapte
• sare și piper, după gust

Preparare

Începeți prin a pune pastele la fiert. Folosind metoda indicate pe pachet. Fiecare tip de paste necesită un timp diferit de fierbere. Cele mai potrivite paste mici pentru această rețetă sunt cele pătrate, care se așeză mai bine în compoziție. Puteți de asemenea folosi melcișori, fundițe, spirale etc. Paste fără gluten puteți găsi aici și aici.

Citește și Budincă din paste cu brânză la cuptor, un desert delicios de casă

Între timp, pregătiți celelalte ingrediente. Spălați ardeiul, prazul și ciupercile și tocați-le mărunt, sau bucăți mai mărișoare, după plac. Dați cașcavalul pe răzătoarea cu găuri mici.

Spargeți ouăle într-un bol mare. Adăugați laptele, sarea și piperul și bateți compoziția cu telul sau cu un mixer. După ce pastele au fiert, se răstoarnă într-o sită deasupra chiuvetei și se clătesc cu apă rece. Adăugați legumele și cașcavalul ras în compoziția de ouă bătute și pastele scurse bine de apă. Amestecați ușor pentru omogenizare.

Pregătiți o tavă cu pereții înalți, pe care o puteți unge în prealabil cu puțin unt sau ulei. Turnați compoziția în tava și nivelați. Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați-o 40-50 de minute, sau până când legumele s-au înmuiat și tarta s-a rumenit ușor la suprafață.

Este indicat să o porționați după ce s-a răcit complet. Se poate tăia pătrățele sau cubulețe mai mici, dacă vreți să serviți acest aperitiv musafirilor.

Citește și TARTĂ cu SOMON și blat din OREZ (rețetă cu beneficii)

Cumpără de aici:

Sursă: Postolache Violeta, „Frittata cu paste si legume”, articol preluat de pe site-ul Caietul cu Rețete: http://www.caietulcuretete.com/2013/09/frittata-cu-paste-si-legume.html#more

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.