ROȘII umplute cu pastă de MIGDALE
Articol scris de Ana-Maria Postolache
Vă propunem niște aperitive inedite din roșii și cremă de migdale. Rețeta este extrem de simplă și poate fi încercată atât de cei care țin post, cât și de cei care au restricție la carne sau pâine, fie din cauza excesului ponderal, fie a altor afecțiuni în care se recomandă limitarea consumului acestor alimente.
Toate ingredientele sunt naturale și sunt folosite în stare crudă. Astfel, conținutul nutrițional al rețetei este 100% intact.
Cuprins
Roșii umplute cu pastă de migdale – rețetă
Ingrediente
• 4 roșii mari
• 150 g de migdale
• 1 ceapă
• 2 căței de usturoi
• 1 legătură de pătrunjel
• 4 linguri de suc de lămâie
• 1 linguriță de sare
Preparare
Pentru a putea fi procesate mai ușor în blender și a se transforma într-o pastă cât mai fină, migdalele trebuie lăsate la înmuiat peste noapte, sau cel puțin 8-12 ore.
Se spală cu apă curată și se pun într-un bol. Se toarnă peste ele apă, puțin peste nivelul lor. Se pune un capac și se lasă la hidratat.
Spălați roșiile, îndepărtați codițele și tăiați-le capacele de deasupra. Tăiați-le ușor cu un cuțit pe dinăuntru și scobiți-le cu o linguriță. Trebuie să fie goale de conținut pentru a le putea umple cu crema de migdale.
Scurgeți migdalele de apă dacă mai au, clătiți-le cu apă curată și puneți-le în blender. Turnați peste ele sucul de lămâie proaspăt stors și mixați câteva minute, până se macină bine și rezultă o pastă fină.
Transferați pasta într-un bol și adăugați restul ingredientelor: usturoiul zdrobit fin, ceapa și pătrunjelul tocate cât mai mărunt.
Puneți sare și puțin ulei, dacă considerați că este nevoie. Amestecați cu o lingură până obțineți o compoziție omogenă. Se pot adăuga și fulgi de drojdie inactivă, pentru a da pastei un gust de brânză.
Umpleți roșiile cu crema de migdale. Le puteți lăsa să mai stea puțin la rece, sau se pot servi imediat.
Sfaturi
Este preferabil să cumpărați migdale crude, întrucât acestea se hidratează mai ușor și sunt mai bogate în nutrienți.
În loc de migdale puteți folosi alte tipuri de fructe oleaginoase, precum nuci, alune de pădure, arahide sau caju. Și acestea trebuie lăsate la hidratat în apă înainte de a le procesa.
De asemenea, puteți încerca să umpleți roșiile cu o pastă din semințe (semințe de floarea-soarelui, semințe de dovleac, semințe de cânepă, semințe de susan). Un amestec ar fi excelent.
Pe lângă roșii, puteți umple și alte legume cu acest fel de compoziții, precum bărcuțe (jumătăți) de ardei grași, dovlecei sau castraveți scobiți, frunze de andive, sau puteți face rulouri din frunze de salată verde sau spanac.
Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’4789, 8535, 4888, ‘ button=’Cumpără aici’]
Sursă: Rețete cu Tania, „Roșii cu migdale”: http://www.retetecutania.ro/recipe-items/rosii-cu-migdale/