CHIFTELUȚE de TON cu BRÂNZĂ

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Tonul este unul din cele mai populare tipuri de pește de pe piață. Cei mai mulți folosesc ton din conservă, fie în ulei, fie în suc propriu sau în saramură.

Este ideal pentru persoanele care nu consumă carne. Poate fi incorporat în numeroase rețete: salate, paste, pateuri, creme tartinabile, drob, chiftele.

Chiftele – imagine sugestivă

Tonul conservat este o sursă bună de nutrienți esențiali, precum Omega-3, proteine de calitate (93%), seleniu și vitamina D. O cutie de ton (185 g) conține 215 de calorii, 7% grăsimi, 16% fier, 2% vitamina A și 2% calciu.

Acizii grași esențiali Omega-3 sunt necesari pentru buna funcționare a inimii, a creierului și dezvoltarea corpului.

Chifteluțe de ton cu brânză – rețetă

Aceste chiftele de ton și brânză sunt cremoase la interior și crocante la exterior. Puteți folosi orice tip de brânză doriți, inclusiv cașcaval, telemea sau cremă de brânză.

Ingrediente

• 3 cutii de conserve de ton bucăți (circa 400 g)
• 8 triunghiuri de brânză topită
• 2 ouă
• pesmet și ulei pentru prăjit

Preparare

Puneți pesmetul pe o farfurie întinsă. Într-un bol separat, bateți ouăle.

Desfaceți triunghiurile de brânză și puneți-le într-un bol. Pasați-le cu furculița până se fac pastă. Adăugați tonul (scurs bine de ulei) și amestecați până rezultă o compoziție omogenă, pufoasă. Puteți adăuga și condimente, mirodenii sau plante aromatice dacă doriți, precum piper, usturoi, pătrunjel, mărar.

De asemenea, puteți include și legume în compoziția chiftelelor, precum ceapă verde, ardei gras, rădăcină de țelină, morcov, cartof.

Luați cu lingurița din compoziție cât să puteți face biluțe mici, ca niște chiftele. Nu trebuie să folosiți mâinile. Din linguriță puneți-le direct în farfuria cu pesmet. Acoperiți cu pesmet și modelați-le apoi cu mâinile, dându-le o formă cât mai rotundă.

Puneți toate chiftelele astfel pregătite pe o farfurie. Pasul următor este să le treceți rând pe rând prin compoziția de ouă bătute, apoi din nou prin pesmet, acoperindu-le bine de tot. Așezați chiftelele din nou pe o farfurie întinsă.

Puneți o cratiță mică pe foc cu mult ulei. Prăjiți chiftelele în baie de ulei până se rumenesc ușor. Trebuie să capete o culoare aurie închisă.

Cumpără de aici chifteluțe vegetale:


Surse bibliografice:

1. Very Easy Recipes, „Tuna Cheese Balls – How to Make Cheesy Tuna Balls”: https://www.youtube.com/watch?v=bwY_BXGy0V0
2. Fat Secret, „Canned Tuna”: https://www.fatsecret.com/calories-nutrition/generic/tuna-canned?portionid=50787&portionamount=185.000
3. Seafood Health Facts, „Canned Tuna”: https://www.seafoodhealthfacts.org/seafood-choices/description-top-commercial-seafood-items/canned-tuna

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.