PRĂJITURĂ fără făină și fără zahăr

Ce-și poate dori cineva mai mult de la un desert decât să fie dulce, dar și sănătos. Datorită apariției îndulcitorilor naturali pe piață, putem pregăti diverse rețete fără zahăr rafinat – unul din cei mai mari dușmani ai sănătății noastre.

Consumul de zahăr alb este considerat la fel de toxic precum tutunul. Un studiu a arătat că fructoza hrănește celulele canceroase, promovează diviziunea celulară și mărește rata creșterii și răspândirii lor în corp.

Prajitura fara faina si fara zahar: http://cookdiary.net

 

Consumul excesiv de zahăr dă dependență, supraîncarcă și afectează ficatul, mărește pofta de mâncare și duce la dezvoltarea rezistenței la insulină.

Este de asemenea asociat cu disfuncții metabolice (obezitate abdominală, creștere în greutate, creșterea colesterolului, trigliceridelor, tensiunii arteriale și a zahărului din sânge), crește nivelurile de acid uric și implicit riscul de boli renale și cardiace.

Pe post de îndulcitor puteți folosi Green sugar, Stevia rebaudiana, zahăr de mesteacăn (Xylitol), zahăr de cocos, sirop de arțar, sirop de agave sau miere.

Dacă doriți să obțineți o prăjitură cu un conțin caloric cât mai redus, folosiți un iaurt cu 0,2% grăsime. 

Prăjitură fără zahăr cu iaurt – rețetă

Ingrediente

• 750 g de iaurt
• 4 ouă
• 1 plic de budincă de cacao
• 1 lingură de îndulcitor natural (sau după gust)
• esență de lămâie

Preparare

Pentru această prăjitură este indicat să folosiți un iaurt grecesc, sau cremos, fără zer.

Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu un praf de sare și puțină zeamă de lămâie, până se fac spumă tare.

Amestecați într-un bol separat iaurtul cu gălbenușurile și adăugați spuma de albușuri. Amestecați ușor cu o spatulă, de jos în sus, pentru a nu strica textura pufoasă a albușurilor. Adăugați îndulcitorul natural și budinca de cacao și amestecați ușor, până la omogenizare.

Cumpără de aici îndulcitor natural:

Turnați compoziția într-o tavă rotundă (inel detașabil) pentru un aspect de tort, sau într-o tavă de chec – tapetată cu hârtie de copt și nivelați suprafața. Coaceți prăjitura în cuptorul încins la 160 de grade Celsius. În 45 de minute ar trebui să fie gata.

Se lasă să se răcească în cuptor, apoi se scoate din tavă și se dă la frigider 1-2 ore. Se taie felii și se servește rece.

Surse:
1. Mercola, What Happens to Your Body When You Eat Too Much Sugar? https://articles.mercola.com/sugar-side-effects.aspx
2. Din dragoste pentru bucătărie, Prăjitură de iaurt cu cacao: https://kmy50rynn.blogspot.com/2015/04/prajitura-de-iaurt-cu-cacao.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.