Cum să faci MARȚIPAN în casă din 3 ingrediente naturale

Marțipanul este o delicatesă pe care cei mai mulți dintre noi o asociem cu bomboanele fondante și torturile de cofetărie. Îl găsim și în comerț, sub formă de batoane sau bomboane, însă acestea conțin sirop de zahăr sau alți îndulcitori sintetici nocivi.

Dacă ați ști cât de ușor se face marțipanul în casă, nu ați mai cumpăra din comerț. Rețeta originală constă din migdale crude și zahăr, însă ea poate fi adaptată pentru a deveni mai sănătoasă, folosind un înlocuitor natural pentru zahăr.

Martipan de casa – reteta cu miere

Rețeta pe care v-o prezentăm conține migdale, miere, suc de lămâie și apă. Ce ne-am putea dori mai mult de la un desert decât să nu conțină zahăr și să fie sănătos?

Marțipanul este cu siguranță un dulce care nu dăunează, deoarece conține doar ingrediente naturale.

Marțipan de casă – rețetă

Este de preferat să folosiți migdale decojite. Cele în coajă vor da biluțelor o nuanță maro. Dacă vreți să vă iasă un marțipan super-fin, folosiți făină de migdale din comerț.

Ingrediente

• 3 căni de migdale crude
• ½ cană de miere
• 2 linguri de suc de lămâie
• 2 linguri de apă
• 1 linguriță de esență de migdale (vanilie sau altă aromă)

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’3053, 7828, 9507′ button=’Cumpără aici’]

Preparare

Puneți migdalele în robotul de bucătărie și procesați-le până se transformă într-o pulbere cât mai fină. În timp ce robotul merge, turnați în fir mierea. Aceasta trebuie să fie lichidă, pentru a se omogeniza mai ușor. Dacă este zaharisită, încălziți-o la bain-marie înainte de a o folosi la rețetă.

Veți vedea că începe să se lege. Cu robotul la viteză mică, incorporați sucul de lămâie și apoi 1 lingură de apă. Adăugați câte puțină apă, până rezultă o compoziție lipicioasă, cu o textură asemănătoare plastilinei, care poate fi modelată ușor.

Transferați pasta pe o folie de plastic și rulați-o sub forma unui baton. Îi puteți da orice formă doriți: batoane, biluțe, figurine.

Dați marțipanul la congelator peste noapte. A doua zi poate fi tăiat și servit. Dacă faceți batoane sau biluțe de marțipan, le puteți îmbrăcat într-un strat de ciocolată neagră, iar la final le puteți da prin miez de nucă, fistic sau alune măcinate.

Sursă: Health Nut Nation, Homemade Marzipan: https://www.youtube.com/watch?v=gPOZilwEUhI

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.