CHIFTELE de post, cu miez de NUCĂ și fulgi de ovăz, fără făină

Pentru a prepara aceste chiftele de post aveți nevoie de câteva ingrediente simple. Se fac destul de ușor, durează însă mai mult, circa 40 de minute, coacerea în cuptor.

Le puteți prăji în ulei dacă vreți să le terminați mai repede, însă la cuptor sunt mai sănătoase. Se pot servi ca aperitiv, la o masă cu musafiri în timpul posturilor, sau se pe lângă alte mâncăruri gătite.

Chiftele de post cu nuca si tofu: fountainavenuekitchen.com

 

Întrucât nu conțin făină de grâu, sunt recomandate și în dieta persoanelor cu boala celiacă, sensibilitate sau intoleranță la gluten. 

CHIFTELE CU MIEZ DE NUCĂ – REȚETĂ

__________________________________

Din ingredientele date rezultă circa 4 porții de chiftele.

Ingrediente

• 200 g de tofu
• ½ cană de nucă măcinată
• ½ cană de lapte vegetal
• 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactivă
• ½ cană de fulgi de ovăz
• 3 căței de usturoi
• ¼ cană de ulei
• 1 lingură de pesmet
• 1 linguriță de sare
• 1 lingură de boia
• 1 lingură de oregano măcinat
• 1 lingură de busuioc măcinat

Preparare

Pentru aceste chiftele, puteți folosi orice fel de tofu. Dar merge foarte bine tofu cu ardei sau mirodenii.

Tăiați tofu bucăți și puneți-l într-un bol. Pasați-l cu furculița până se mărunțește. Dați miezul de nucă prin robot pentru a se măcina și adăugați-l peste tofu.

Incorporați apoi laptele, uleiul, usturoiul zdrobit fin și mirodeniile. Amestecați și apoi adăugați fulgii de ovăz, după care pesmetul. Trebuie să obțineți o compoziție legată, ca o pastă. Dacă este prea moale, mai adăugați pesmet.

Lăsați compoziția să stea 10-20 de minute la frigider, apoi modelați chiftelele. Le puteți da o formă rotundă, sau alungită.

Ungeți tava cuptorului cu puțin ulei, așterneți o hârtie de copt și așezați chiftelele făcute în tavă.

Introduceți tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius și lăsați chiftelele să se coacă circa 40 de minute. Dacă este nevoie, le puteți întoarce după 20 de minute pe cealaltă parte.

 

Vezi și CHIFTELE de post, cu LINTE și CARTOFI

 

Aceste chiftele se pot consuma ca atare, sau cu diverse garnituri: sos de roșii, salate de verdețuri, roșii și alte legume crude, piureuri, orez fiert, hrișcă fiartă etc.

__________________________________

Sursă: Sanovita, Chifteluțe din tofu: https://www.sanovita.ro/blog/chiftelute-din-tofu/

Cumpără ingredientele pentru această rețetă de aici:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *