SALATĂ de MAZĂRE și CIUPERCI – o sursă valoroasă de proteine în post

Această salată este binevenită în perioada posturilor, datorită aportului consistent de proteine pe care îl aduce. Atât ciupercile, cât și mazărea, sunt bogate în proteine și vitamine.

Rețeta este recomandată și celor care țin regim, având un caracter dietetic.

Salata de mazare cu ciuperci: allourway.com

 

Se prepară foarte rapid, mai ales dacă folosiți legume din conservă. Ideal ar fi ca acestea să fie proaspete și preparate în casă.

Vezi și MAZĂREA – un aliment energetic, bogat în proteine, minerale și vitamine B

SALATĂ DE MAZĂRE ȘI CIUPERCI – REȚETĂ 

Ingrediente

• 400 g de mazăre fiartă
• 200 g de ciuperci marinate
• 1 ceapă
• 2 linguri de ulei
• 1 lingură de oțet de mere (sau suc de lămâie)
• ½ linguriță de sare

Preparare

Pentru această rețetă puteți folosi mazăre la conservă, gata fiartă, mazăre proaspătă fiartă, sau mazăre decongelată și fiartă.

Dacă folosiți mazăre din conservă, clătiți-o cu apă, apoi scurgeți-o bine de lichid. Puneți-o într-un bol.

Ciupercile, la fel, pot fi din conservă, sau proaspete și marinate. Scurgeți-le bine de zeamă. Dacă sunt mici, le puteți lăsa întregi, dacă sunt mai mari, tăiați-le cubulețe sau feliuțe.

Curățați ceapa și tăiați-o solzișori. Ideal ar fi să folosiți ceapă verde (1 legătură), tocată mărunt.

Într-un bol mic, amestecați uleiul cu oțetul (sau zeama de lămâie) și sarea. Turnați dressing-ul peste legume și amestecați ușor.

Salata poate fi servită imediat, ca atare, sau ca garnitură.

_______________________________

CIUPERCI MARINATE ÎN CASĂ – REȚETĂ 

Ingrediente

• 1 kg de ciuperci albe
• 130 ml de oțet de mere
• 125 ml de ulei
• 5 căței de usturoi
• 20 de boabe de piper negru
• 3 lingurițe de zahăr
• 2 lingurițe de sare
• 6 frunze de dafin

Preparare

Curățați ciupercile, spălați-le bine și tăiați-le jumătăți sau sferturi. Puneți-le într-o cratiță împreună cu usturoiul zdrobit, uleiul, oțetul, sarea, zahărul, piperul și dafinul.

Așezați cratița pe foc și puneți capacul. După ce începe să fiarbă, se dă focul la mic și se mai lasă 5 minute.

Luați oala de pe foc și amestecați, apoi lăsați ciupercile la răcit. Transferați compoziția în borcane și puneți-le în frigider timp de 4 ore.

Rezistă 3 luni în frigider. Se pot folosi la diverse preparate, sau ca garnitură.

_______________________________

Surse:

1. Lalena, Salată cu mazăre și ciuperci marinate: https://www.lalena.ro/reteta/199/Salata-cu-mazare-si-ciuperci-marinate/

2. LaLena, Ciuperci marinate: https://www.lalena.ro/reteta/60/Ciuperci-marinate/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *