Salată de SFECLĂ și TOFU – rețetă de post

Iubitorii de salate vor aprecia cu siguranță această rețetă. Combinația dintre sfeclă și tofu afumat este deosebit de reușită.

Rețeta este inspirată din bucătăria rusească, în care sfecla este un ingredient aproape nelipsit din salate, mai ales cele de toamnă-iarnă.

Salata de sfecla: cooking.nytimes.com

SALATĂ DE SFECLĂ ȘI TOFU – REȚETĂ

Puteți prepara această salată și cu tofu simplu, însă cel afumat îi dă un gust aparte. De asemenea, fructele pot fi înlocuite cu castraveciori murați sau ardei în oțet.

Ingrediente

• 300 g de sfeclă roșie
• 175 g de tofu afumat
• 150 g de grepfruit sau portocală
• 3 linguri de maioneză vegetală
• sare, după gust

Preparare

Aveți nevoie de 1 sfeclă mare sau 2 mai mici. Spălați sfecla și puneți-o la fiert într-o cratiță cu apă, cu tot cu coajă. Când furculița pătrunde ușor prin ea înseamnă că este suficient de fiartă.

Dacă doriți ca salata să iasă mai aromată, în loc să fierbeți sfecla în apă, coaceți-o în cuptor.

După ce s-a răcorit puțin, curățați-o de coajă și tăiați-o cubulețe mici. Puneți-o într-un bol.

Curățați apoi grepfrutul sau portocala de coajă și de pieliță și tăiați miezul bucățele mici.

Tăiați și tofu afumat cubulețe și amestecați toate ingredientele. Incorporați apoi maioneza și asezonați cu sare și piper după gust.

Se pot adăuga și alte ingrediente, precum mazăre, morcov fiert, cartof fiert, semințe de rodie, etc.

O maioneză vegetală foarte reușită se poate prepara din lapte de soia și ulei. Puneți 100 ml de lapte de soia în paharul blenderului vertical și turnați peste el 200 ml de ulei de floarea-soarelui. Pentru culoare puteți adăugați 1 morcov fiert sau ½ linguriță de turmeric. De asemenea, adăugați 1 linguriță de muștar, suc de lămâie și sare, după gust.

Introduceți mixerul la fundul paharului și mixați fără să-l mișcați câteva secunde, până ce compoziția începe să se lege. Mișcați apoi de jos în sus, cu mișcări lente. În câteva secunde, maioneza este gata.

________________________

Sursă: Vegan Peek, Salată de sfeclă roșie și tofu afumat: https://www.youtube.com/watch?v=LchwEwzKR5I

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *