BATOANE de post, din curmale și nuci

Aceste batoane fac parte din categoria deserturilor fără foc (raw-vegane). Se prepară doar din ingrediente vegetale și sunt deosebit de consistente și sățioase.

Nu conțin zahăr, ci doar fructe și miere, dar sunt suficient de dulci ca să le placă și copiilor.

Batoane de post din curmale si nuci: thehonoursystem.com

BATOANE DE POST – REȚETĂ

Ingrediente

• 3 curmale mari
• ¾ cană de caju (nuci românești sau alune)
• ½ cană de fulgi de ovăz
• ½ cană de fulgi de nucă de cocos
• ¼ linguriță de sare
• 1 lingură de extract de vanilie

Preparare

Puneți curmalele (fără sâmburi) într-un bol și turnați peste ele apă călduță, cât să le acopere. Lăsați-le la hidratat câteva minute, până devin moi. Dacă sunt mari, folosiți 3, dacă sunt mici, folosiți 6.

Tapetați o tavă/formă mică, pătrată cu hârtie de copt.

Puneți nucile, fulgii de ovăz, fulgii de cocos și sarea într-un blender de viteză mare sau într-un robot de bucătărie cu lama S. Mixați până rezultă o compoziție sfărâmicioasă.

Adăugați curmalele înmuiate, 3 linguri din apa în care au stat și extractul de vanilie. Pulsați din nou până când compoziția se omogenizează.

Transferați aluatul în tavă/formă și presați-l ferm cu mâinile. Introduceți tava în congelator și lăsați-o circa o oră, sau până când aluatul devine ferm.

Tăiați-l în 12 pătrățele sau batoane. Păstrați-le în frigider. La congelator rezistă fără probleme câteva luni.

______________________________

GLAZURĂ DE CIOCOLATĂ – REȚETĂ

Pentru a face aceste batoane și mai atractive pentru copii, le puteți glazura cu ciocolată.

Ingrediente

• ¼ cană de cacao
• 2 linguri de ulei de cocos
• 1 lingură de miere sau sirop de arțar
• 1 praf de sare

Preparare

Topiți uleiul de cocos pe bain-marie. Adăugați pudra de cacao, mierea și sarea. Amestecați și ajustați de dulce.

Sosul de ciocolată trebuie să fie suficient de subțire încât să se prelingă din lingură. Dacă este prea subțire, mai adăugați cacao. Dacă este prea gros, mai puneți ulei de cocos topit.

 

Vezi și Batoane energizante cu FULGI de OVĂZ

 

Turnați sosul de ciocolată peste blatul scos din congelator. Dați din nou tava în congelator și mai lăsați-o să stea circa 20 de minute, sau până când ciocolata s-a întărit și blatul poate fi porționat.

O variantă mai simplă este să modelați compoziția acestor batoane în biluțe și să le rostogoliți prin fulgi de cocos sau prin sos de ciocolată.

______________________________

Sursă: Thrive Market, Shredded Coconut Cookie Dough Bars Recipe: https://thrivemarket.com/blog/shredded-coconut-cookie-dough-bars-recipe?utm_term=CAPTION&utm_medium=ThrivePost&utm_campaign=FBVideo&utm_content=2017_02_VIDEOARTICLEShreddedCoconutCookieDoughBars&utm_source=facebook.com

Cautari:
    Companiile farmaceutice - contacte mail |

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Excelent! Ma incanta tot ce este natural. Am citit toate retetele. Si o sa le fac. Felicitari pt pagina aceasta minunata❤

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *