Salată de ARDEI și BANANE, bogată în vitamine și antioxidanți

Această rețetă se numește <<Salată de ardei „Banana”>>. Pe cât de amuzant este numele, pe atât de delicioasă este. Salatele de crudități sunt binevenite în regimul tuturor, dar mai ales al celor cu imunitatea scăzută, care suferă de boli cronice sau care au nevoie de o cură de slăbire

Cruditățile sunt mai puțin indicate persoanelor cu sensibilitate stomacală sau boli gastrointestinale.

Salata de ardei si banane

 

ARDEII GRAȘI – CONȚINUT NUTRIȚIONAL

Ardeii grași sunt un ingredient important în orice salată, deoarece au un conținut bogat în vitamina C.

92 g de ardei gras acoperă 157% din doza zilnică de vitamina C. Aceeași porție ne oferă cantități bune de vitamina A, vitamina B6, acid folic, vitamina E și fibreArdeiul gras conține de asemenea doze mici de vitamina K, potasiu, mangan, fosfor și magneziu.

Impresionantă este paleta diversă de antioxidanți:

• FLAVONOIDE:

apigenină, hesperidină, isoscoparină, kaempferol, luteolină, quercetină, miricetină, orientină;

• CAROTENOIDE:

– alfa-caroten, anteraxantină, beta-caroten, capsantină, capsorubină, criptoflavină, criptoxantină, luteină, licopen, vicenină, zeaxantină;

• DERIVAȚI DE ACID HIDROXICINAMIC ȘI HIDROXIBENZOIC

– acid ferulic, acid clorogenic, acid cinamic, acid cumaric, acid galic.

___________________________

SALATĂ DE ARDEI ȘI BANANE – REȚETĂ

Ingrediente

• 3 ardei grași
• 2 banane
• 2 linguri de sana
• ½ pahar de iaurt
• 2 linguri de ulei
• 1 cățel de usturoi
• 1 linguriță de boia
• sare, alte condimente, după gust

Preparare

La această salată puteți folosi diferite tipuri de ardei gras (roșu, portocaliu, galben, verde). Cu cât mai mare diversitatea de culori, cu atât mai mare va fi și varietatea de nutrienți.

Tăiați ardeii în două, scoateți cotoarele și semințele, spălați-i și apoi tăiați-i fideluță. Puneți-i într-un bol.

Pentru a prepara sosul, amestecați iaurtul cu sana, uleiul, usturoiul zdrobit și condimentele.

Turnați sosul peste ardei, amestecați și dați-i în frigider. Lăsați-i să se pătrundă circa jumătate de oră.

Adăugați apoi bananele tăiate rondele subțiri, sau cubulețe. Amestecați ușor și serviți salata imediat. Ce rămâne se păstrează într-o caserolă, la rece.

___________________________

Surse:

1. The World’s Healthiest Foods, Bell peppers: http://www.whfoods.com/genpage.php?dbid=50&tname=foodspice

2. Mihaela Bășoiu, Mihai Bășoiu, Salată de ardei „Banana”, 203 Rețete de hrană vie, Editura Meteor Publishing, 2013, p. 92

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *