SUPĂ de MORCOV cu AVOCADO, fără fierbere – rețetă + beneficii

Această supă se prepară doar din ingrediente vegetale, iar ineditul constă în faptul că compoziția nu se fierbe, conform rețetelor tradiționale.

Este o supă-cremă raw, adică din crudități, preparată „la rece”. Ea ne oferă posibilitatea să beneficiem de toată gama de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți intacte.

Supa de morcov si avocado: lovingitvegan.com

Prepararea termică, îndeosebi fierberea în apă, alterează conținutul nutrițional al alimentelor. Cele mai afectate sunt vitaminele solubile (vitamina C și toate B-urile).

BENEFICIILE CONSUMULUI DE MORCOV

Morcovul este ingredientul principal al acestei supe. Administrat sub formă de suc, ajunge mai repede în fluxul sanguin și odată cu el toți nutrienții pe care îi conține.

Consumul de alimente bogate în antioxidanți, precum morcovul, ajută la prevenirea mai multor tipuri de cancer și a bolilor cardiovasculare.

Morcovii sunt bogați în fibre, vitamina A, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, acid folic și vitamina K.

Carotenoidele din alimente reduc radicalii liberi din corp și implicit riscul de cancer. Studiile au realizat o legătură posibilă între dietele bogate în carotenoide și un risc mai mic de cancer de prostată, cancer de plămâni, cancer colorectal și leucemie.

Datorită conținutului de vitamina A, morcovii îmbunătățesc vederea de noapte. Lipsa de vitamina A poate duce la xeroftalmie, o boală oculară progresivă care poate afecta vederea normală, cauzând orbire nocturnă sau incapacitatea de a vedea în lumină slabă sau în întuneric.

Potrivit NIH (National Institutes of Health), lipsa de vitamina A este principala cauză a orbirii la copii, care de altfel poate fi prevenită.

Antioxidanții și compușii fitochimici din morcov ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Fibrele și potasiul susțin sănătatea inimii, iar vitamina C stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor.

______________________________

SUPĂ DE MORCOV ȘI AVOCADO – REȚETĂ 

Ingrediente

• 3 căni de suc de morcov
• 1 avocado
• 1 roșie
• 1 ardei gras sau kapia
• 1 ceapă
• 2 linguri de ulei de măsline
• 2 linguri de mărar tocat
• 1 lingură de suc de lămâie

Preparare

Puneți toate ingredientele în blender și mixați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție cu o textură asemănătoare supei-cremă. 

Puteți adăuga și puțin ghimbir pentru aromă. 

______________________________

Surse:

1. Medical News Today, What are the health benefits of carrots? https://www.medicalnewstoday.com/articles/270191.php

2. Centrul Medical Naturalia, Supă de morcovi, Conceptul Alimentului Integral – Rețete, Editura Christiana, 2015, p. 16

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.