CAȘCAVAL de casă – după o metodă simplă de preparare

Dacă vreți să preparați un cașcaval de casă reușit, vă sfătuim să încercați această rețetă. Metoda este cât se poate de simplă. Ingredientele sunt ușor accesibile, iar rezultatul este neașteptat de bun. 

Este important să folosiți lactate de calitate, pe cât se poate integrale și bio. 

Cascaval de casa reteta

Cașcaval de casă – rețetă

Din cantitățile date mai jos rezultă circa 600 grame de cașcaval de casă.

Ingrediente

• 1 litru de lapte de vacă
• 1 kg de brânză de vaci moale
• 100 g de brânză de oaie, capră, bivoliță, caș sau alt tip de brânză (uscată să fie)
• 100 g de unt gras (80% grăsime)
• 1 gălbenuș de ou
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță de sare

Ingrediente opționale

• chimen, anason, mărar, ardei iute, boabe de piper colorat

Preparare

Puneți brânza într-o cratiță și turnați peste ea laptele. Așezați vasul pe foc. Pentru a sfărâma brânza și a omogeniza cele două ingrediente, este bine să folosiți un tel.

Se lasă pe foc doar până se separă. Nu trebuie să fiarbă, deoarece cașcavalul va avea textura unui cauciuc, ceea ce nu este de dorit.

Puneți o sită peste o cratiță și așezați peste ea o pânză de tifon. Turnați turnați compoziția. Strângeți capetele tifonului pentru a scurge zerul. Acesta poate fi folosit la pâine sau alte produse se panificație făcute în casă.

Atârnați tifonul de un băț deasupra cratiței și lăsați zerul să se scurgă complet.

Brânza care rămâne în tifon trebuie să fie tare, uscată. Puneți-o într-un bol și sfărâmați-o cu furculița. Adăugați și celălalt tip de brânză și procedați la fel.

Transferați cele două tipuri de brânză în vasul unui robot de bucătărie. Adăugați și oul și mixați până rezultă o pastă fină, omogenă.

Transferați-o din nou în cratiță (folosiți o cratiță cu pereții groși). Se lasă pe foc până se topește. Amestecați constant cu o paletă de lemn.

După ce s-a legat bine și a devenit ca plastilina, se transferă în forme. Puteți folosi vase rotunde, pătrate, ovale, orice formă doriți. Ungeți-le cu puțin ulei de măsline înainte.

După ce ați pus cașcavalul în forme, apăsați cu dosul unei linguri pentru a rămâne cât mai puține goluri de aer. Bateți formele de masă și nivelați frumos.

Introduceți formele în frigider și lăsați cașcavalul să se întărească, până a doua zi.

Se scoate ușor din forme dacă se apasă puțin pe o margine.

Veți vedea că a ieșit un cașcaval foarte bun, elastic, fin, delicat. Pentru a-l tăia mai ușor, cașcavalul mai trebuie lăsat câteva zile la rece să se usuce puțin.

Se poate folosi la diverse rețete – aperitive, pizza, paste, legume la cuptor, plăcinte, pateuri, saleuri. Se poate da și pe răzătoare.

____________________

Sursă: Poftă bună cu Gina Bradea, Cum se face cașcavalul de casă: https://pofta-buna.com/cum-se-face-cascavalul-de-casa-reteta-simpla/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]