PĂSTĂI la borcan pentru iarnă fără aspirină

Fasolea verde la borcan este una din cele mai utile conserve de care gospodinele se îngrijesc să le pregătească de cu vară pentru iarnă. Este un ingredient la îndemână pentru o ciorbă, o tocăniță sau o mâncare scăzută.

Fasolea verde poate fi păstrată peste iarnă și prin congelare. Cum se congelează fasolea verde: se îndepărtează capetele, se spală și se fierb 5 minute în apă cu sare; se clătesc apoi cu apă rece, se scurg și se introduc în pungi de plastic, care se pun în congelator.

Pastai la borcan pentru iarna fara aspirina

Păstăi la borcan – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de fasole verde păstăi
• 4 lingurițe de sare
• 600 ml de apă

Preparare

Tăiați capetele păstăilor, spălați-le și lăsați-le să se scurgă. Dacă păstăile sunt late sau lungi, tăiați-le bucăți.

Dacă nu aveți un loc răcoros în care să le păstrați pentru iarnă, fierbeți păstăile timp de 5 minute în apă înainte de a le pune în borcane. Scurgeți-le și așezați-le în borcanele și turnați peste ele apa în care au fiert. adăugați apoi câte 1 linguriță de sare în fiecare borcan (de 400 g). Dacă folosiți borcane de 400 g, vă trebuie circa 4 borcane.

Dacă nu opriți păstăile, puneți-le în borcane și turnați peste ele apa rece. Adăugați sare și strângeți bine capacele.

Puneți apoi borcanele într-o cratiță mare cu apă și așezați-o pe foc. Din momentul în care apa începe să clocotească, lăsați borcanele la sterilizat o oră. În cazul în care ați opărit păstăile înainte, reduceți timpul de sterilizare la 20 de minute.

Opriți focul și lăsați borcanele în apa fierbinte pentru a se răci în voie. A doua zi, se depozitează în cămară sau în alt loc răcoros.

Fasolea verde la borcan astfel conservată rezistă ceva mai mult de un an.

Din ea se pot pregăti numeroase rețete delicioase, cu smântână sau alte sosuri, cu roșii și usturoi, cu carne sau alte legume, la ciorbă sau tocănițe.

_______________________

Sursă: Savori Urbane, FASOLE VERDE LA BORCAN – PASTAI PENTRU IARNA: https://savoriurbane.com/fasole-verde-la-borcan-pastai-pentru-iarna/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.