TARTINE cu TON, CASTRAVETE și MAIONEZĂ

Aceste tartine pot constitui un aperitiv elegant pentru un eveniment sau chiar pentru o masă specială în familie sau cu invitați.

Sunt practice, ușor de pregătit și ușor de manevrat. Din acest motiv pot fi luate și la pachet, în călătorii, la serviciu sau la școală.

Tartine cu ton si castravete: bumblebee.com

Aveți nevoie doar de 15 minute pentru a le încropi. Din ingredientele date rezultă circa 14-15 tartine.

Puteți adăuga și alte ingrediente, precum roșii, ardei gras, varză, ou fiert, măsline, avocado, iaurt, porumb, frunze de salată verde sau spanac etc.

Tonul este un pește foarte hrănitor și sănătos. Conține o pleiadă de nutrienți valoroși pentru dieta omului modern: seleniu în proporție de 223% (sub formă de selenoneină), vitamina B3 în proporție de 156%, vitamina B12 – 111%, vitamina B6 – 69%, proteine în proporție de 66%, fosfor – 54%, vitamina D – 23%, colină – 21%, potasiu – 13%, vitamina B1 – 13% și vitamina B2 – 12%Aceste cantități se regăsesc în 113 g de ton.

__________________________

Sandviciuri cu ton și castraveți – rețetă

Ingrediente

• 1 conservă de ton
• 4-5 felii de pâine
• ½ castravete
• 100 g de sos (ulei de măsline, oțet, plante și mirodenii)
• 1 lingură de maioneză
• 1 linguriță de sare și piper
• 1 linguriță de pătrunjel

Preparare

Spălați castravetele și tăiați-l felii subțiri. Puneți-le într-un bol și masați-le cu dressing-ul preparat din mirodeniile care vă plac.

Cu un cuțit sau cu o formă rotundă, decupați cercuri mici din miezul feliilor de pâine.

Scurgeți conserva de ton de ulei sau suc propriu și puneți peștele într-un bol. (Folosiți o conservă de calitate). Adăugați maioneza, sarea și piperul și amestecați pentru omogenizare.

Puneți câte 1 lingură de ton și maioneză peste cercurile de pâine. Așezați deasupra câte o felie de castravete și decorați la final cu frunzulițe de pătrunjel verde.

Tartinele se pot servi imediat.

__________________________

Surse:

1. The World’s Healthiest Foods, Tuna: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=112

2. Bumble bee, Tuna cucumber sandwich recipe: http://www.bumblebee.com/recipes/tuna-cucumber-sandwich-recipe/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.