Salată de legume cu orez și nuci

Salatele sunt, fără îndoială, cele mai ușoare, practice și sănătoase feluri de mâncare. Pot fi servite în orice moment al zilei.

Le putem prepara din diferite ingrediente, de la legume și verdețuri, până la fructe și leguminoase.

Salata de legume cu orez

Pentru un plus de proteine și grăsimi sănătoase, dar și pentru o textură mai crocantă, putem adăuga în ele diverse tipuri de nuci și semințe. Dacă vreți să le consumați fără pâine, puteți adăuga în ele cereale fierte, precum orez fiert (sau grâu, ovăz, orz etc), germeni, tărâțe sau fulgi de cereale.

Rețeta pe care v-o prezentăm conține un amestec inedit de legume crude cu orez fiert și nuci. Este o salată suficient de hrănitoare și sățioasă încât să poată fi servită la micul-dejun sau la prânz.

_______________________

Salată de legume cu orez – rețetă

Ingrediente

• 3 morcovi
• 1 țelină
• 2 mere
• 150 g de orez integral (vi-l recomand pe acesta, ecologic la ofertă)
• 200 g de nuci
• 1 lămâie
• verdețuri
• sare neiodată

Preparare

Orezul se alege, se spală și se lasă puțin la umflat. Se fierbe conform instrucțiunilor. Cel mai indicat este să se folosească metoda de preparare la aburi. Aceasta păstrează atât conținutul nutrițional al alimentelor, cât și aroma lor naturală.

De asemenea, este recomandat să folosiți orez integral. Acesta se poate procura din magazinele naturiste sau din piață, la vrac.

Curățați morcovii, țelina și morcovii. Dați primele două ingrediente pe răzătoare, într-un bol. Curățați merele și tăiați-le cubulețe, adăugându-le peste legume. Tocați miezul de nucă (folosind un cuțit) și incorporați-l și pe el în salată.

Adăugați la final orezul (scurs de zeamă dacă este cazul), verdeața tocată mărunt, sucul de lămâie proaspăt stors și sare, după gust. Amestecați ușor, pentru incorporare.

Gustați de condimente și acoperiți vasul cu salată. Lăsați-l să stea circa 20 de minute în frigider înainte de a servi salata.

_______________________

Sursă: Centrul Medical Naturalia, Conceptul Alimentului Integral, Rețete, Salată de legume cu orez și nuci, Editura Christiana, 2015, pp. 30-31

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.