Conopidă cu roșii la cuptor – mâncare de post

Conopida are în sine un gust searbăd, însă gătită la cuptor capătă o aromă deosebită, mai ales dacă este asezonată cu usturoi.

Această mâncare de conopidă la cuptor cu roșii și morcov poate fi pregătită pentru zilele de post.

Conopida la cuptor cu rosii: foodnetwork.co.uk

Pentru a conserva cât mai bine fitonutrienți din conopidă, specialiștii ne sfătuiesc să nu o fierbem în apă, ci la aburi, circa 10 minute. Fierberea în apă duce la pierderea flavonoidelor și a glucozinolaților – două categorii de compuși responsabili pentru beneficiile conopidei asupra organismului.

Consumată cel puțin o dată pe săptămână, conopida poate reduce riscul de cancer colorectal și cancer de prostată și totodată poate preveni boli cardiovasculare.

Datorită faptului că se leagă de acizii biliari, aceasta ajută la o mai bună reglare a colesterolului sanguin.

3 porții de legume crucifere (varză, broccoli, conopidă) pe săptămână au fost asociate cu scăderea riscului de obezitate la femei.

________________________

Conopidă cu roșii la cuptor – rețetă

Ingrediente

• ½ conopidă
• 2 morcovi
• 1 ardei gras
• 1 cutie de pastă de roșii sau roșii în bulion
• 3 căței de usturoi
• 1 lingură de făină
• 2 linguri de ulei
• ardei iute
• pătrunjel verde

Preparare

Tăiați conopida buchețele mici sau potrivite. Spălați-le și fierbeți-le în apă sau la aburi. Dați morcovul pe răzătoare, iar ardeiul tăiați-l fâșii subțiri.

Puneți uleiul într-o tigaie și căliți morcovul și ardeiul circa 3 minute. Adăugați apoi roșiile și ardeiul iute. Lăsați amestecul să mai clocotească încă 5 minute.

Dizolvați 1 lingură de făină cu puțină apă și omogenizați. Turnați amestecul peste legumele din tigaie. După ce mai clocotește 2-3 minute, adăugați pătrunjelul tocat mărunt și stingeți focul.

Scoateți conopida din apă și transferați-o într-un vas yena sau orice altă tavă pentru cuptor. Turnați peste buchețele sosul de legume cu roșii.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați conopida să stea aproximativ 20 de minute.

Pentru a-i da o aromă discretă de parmezan, puteți presăra pe deasupra fulgi de drojdie (se găsesc la magazinele naturiste). Au un conținut bogat în proteine și vitamine din complexul B.

________________________

Surse:

1. The World’s Healthiest Foods, Cauliflower: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=13

2. Editih’s Kitchen, Conopidă cu sos picant: https://www.edithskitchen.ro/conopida-cu-sos-picant/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.