TARTĂ dietetică și rapidă cu OVĂZ

Această tartă este o versiune mai elegantă a terciului de ovăz. O alegere inspirată pentru micul-dejun, datorită faptului că se prepară repede, este hrănitoare și sățioasă.

Este un desert dietetic, întrucât nu conține zahăr sau făină albă. Sărac în calorii și bogat în nutrienți, poate fi servit atât de adulți, cât și de copii.

Tarta cu ovaz: thecolorfulkitchen.com

Ovăzul are numeroase calități nutriționale. Conține cantități importante de vitamina B1, acid folic (B9) și B5, mangan, cupru, fosfor, magneziu, fier, zinc și potasiu.

Este de asemenea bogat în proteine. O porție de ovăz (156 de grame) acoperă 53% din doza zilnică recomandată de proteine și 66% din doza zilnică necesară de fibre.

________________________________

Tartă cu ovăz – rețetă

Ingrediente

• 160 g de ovăz
• 240 ml de lapte
• 1 banană
• 1 mână de stafide sau alte fructe uscate
• 1 linguriță de semințe de chia sau de in (măcinate)
• vanilie și scorțișoară, după gust
• un praf de sare

Preparare

Aprindeți cuptorul la 176 de grade Celsius. Ungeți o tavă mică, rotundă, cu puțin ulei. Este de preferat să folosiți un tip de ulei fără un gust sau miros pregnant, precum ulei de cocos sau ulei de rapiță.

Curățați banana de coajă, rupeți-o bucăți și pasați-o într-un bol cu o furculiță, până se face pastă. Adăugați fulgii de ovăz și semințele (măcinate prin râșnița de cafea). Amestecați până la omogenizare, apoi turnați laptele și amestecați.

Adăugați aromele și omogenizați.

Turnați amestecul în tavă și dați-o la cuptor. Lăsați-o să stea 25 de minute, sau până când marginile se rumenesc ușor.

Lăsați tarta să se răcească, apoi scoateți-o din tavă și porționați-o. Se poate tăia felii, ca pe tort, sau pătrățele.

Sugestii

Această tartă se poate prepara și fără semințe. Puteți folosi orice fel de lapte, inclusiv unul vegetal, precum lapte de soia sau de migdale.

Dacă doriți să iasă mai fermă, adăugați mai mult ovăz. 

În momentul servirii, cât e caldă, se poate adăuga unt de arahide moale. 

________________________________

Surse:

1. Nutrition Self Data, Oats: http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5708/2

2. The Colorful Kitchen, Vegan Baked Banana Oatmeal: http://thecolorfulkitchen.com/2014/09/08/vegan-baked-banana-oatmeal/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.