SORBET răcoritor de PEPENE galben și MIERE

Acest sorbet răcoros, savuros și parfumat este unul din cele mai simple deserturi pe care ni le putem prepara singuri în casă. Spre deosebire de dulciurile tradiționale sau comerciale, acesta conține doar fructe.

Nu are pic de zahăr și totuși este suficient de dulce încât să le placă și celor mici. Dulceața sa vine de la miere, și totodată de la fructele folosite.

Sorbet pepene galben: reciperunner.com

Este așadar un răsfăț dietetic pe care și-l pot permite și cei care au restricții calorice sau probleme cu greutatea.

________________________

Sorbet de pepene – rețetă

Dacă nu punem la numărătoare apa, această rețetă conține doar 3 ingrediente: fructe, miere de albine și suc de lămâie.

Ingrediente

• 1 pepene galben mediu 
• 2 linguri de miere
• 1 lingură de suc de lămâie
• 2 linguri de apă

Preparare

Pregătiți o tavă plată, tapetând-o cu hârtie de copt.

Tăiați pepenele în două, scoateți miezul cu semințe și tăiați-l în 4 felii groase. Decupați coaja cu un cuțit și tăiați miezul cubulețe. Așezați-le pe tavă la distanțe mari unul de altul. Introduceți tava în congelator și lăsați pepenele la congelat peste noapte, sau circa 4-6 ore.

Dacă nu aveți loc în congelator pentru o tavă, puneți bucățile de pepene la înghețat într-o pungă de plastic cu fermoar sau într-o caserolă de plastic.

Când vreți să preparați sorbetul, scoateți cubulețele de pepene din congelator și puneți-le într-un blender/robot de bucătărie cu lama S. Mixați/pulsați la viteză mare câteva secunde, până se mărunțesc bine.

Adăugați zeama proaspăt stoarsă de la lămâie, mierea de albine și apa. Pulsați de câteva ori, pentru omogenizare.

Mai adăugați apă, câte 1 lingură, și pulsați, până obțineți o compoziție mai lichidă, dar care nu curge. Sorbetul final trebuie să aibă o consistență fină.

Gustați de dulce și mai adăugați miere dacă mai trebuie. Puteți pune și diverse esențe sau arome, precum vanilie, lămâie, mentă, busuioc etc.

În cazul în care ați mixat compoziția prea mult sau ați pus o cantitate prea mare de apă și a devenit prea moale, o puteți pune în congelator 30-60 de minute, pentru a deveni din nou solidă.

Sorbetul acesta se servește imediat, sau se păstrează în congelator, în caserole. Rezistă până la 3 săptămâni fără probleme.

Despre beneficiile consumului de pepene galben puteți citi în acest articol.

________________________

Sursă: A sweet pea chef, 4 INGREDIENT CANTALOUPE SORBET WITHOUT AN ICE CREAM MACHINE: https://www.asweetpeachef.com/cantaloupe-sorbet/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.