BRUSCHETTE cu ROȘII și AVOCADO

Este unul din cele mai simple și sănătoase aperitive pe care le putem servi, îndeosebi în timpul verii – răcoritoare, savuroase și totodată sățioase. Se prepară extrem de rapid, iar rezultatul întrece așteptările.

Roșiile și avocado fac o combinație excelentă, mai ales în salate și compoziții de genul celei folosite pentru bruschette. Constituie întotdeauna o alegere sănătoasă pentru micul-dejun, sau chiar pentru cină.

Bruschette cu rosii si avocado

Pentru cei care nu știu, bruschetta este un preparat originar din Italia, care are la bază o rețetă simplistă: felii de pâine rumenite, unse cu usturoi și ulei de măsline. Se poate servi la antreu, sau ca gustare.

Versiuni nenumărate ale acestei rețete au apărut în întreaga lume, folosind topping-uri diverse, pe bază de roșii, legume, fasole, carne, brânză.

Cele mai populare sunt fără îndoială bruschette-le cu roșii, îndeosebi cele din Italia, asezonate cu busuioc, ceapă și mozzarella.

Rețeta pe care v-o prezentăm în acest articol conține și avocado, unul din cele mai hrănitoare alimente din lume. Este un preparat bogat în nutrienți și totodată dietetic, cu numeroase beneficii pentru sănătate.

__________________________

Bruschette cu roșii și avocado – rețetă

Ingrediente

• 3 roșii
• 1 avocado
• 2 căței de usturoi
• ½ ceapă roșie
• 1 lingură de ulei de măsline
• câteva frunze de busuioc verde
• 10 felii de baghetă
• 2-3 linguri de oțet balsamic

Preparare

Spălați roșiile și tăiați-le cubulețe mici. Puneți-le într-un bol. Tăiați avocado în jumătate, îndepărtați sâmburele, tăiați pulpa cubulețe mici și puneți-le peste roșii.

Tocați ceapa, 1 cățel de usturoi și busuiocul mărunt și adăugați-le în bol. Stropiți cu uleiul de măsline și amestecați.

Tăiați pâinea felii și rumeniți-le pe gril sau într-o tigaie antiaderentă. Cât sunt fierbinți, ungeți feliile cu un cățel de usturoi tăiat în jumătate.

Așezați compoziția de legume de mai sus pe fiecare felie și stropiți-o pe fiecare la final cu oțetul balsamic.

__________________________

Sursă: California Avocado, Bruschetta with California Avocado and Basil: https://www.californiaavocado.com/recipe-details/view/16243/bruschetta-with-california-avocado-and-basil

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.