PASTĂ de MĂSLINE cu AVOCADO

În această rețetă, avocado ține loc de maioneză. Textura sa fină, cremoasă și untoasă îl face ideal pentru salate, pateuri, paste tartinabile sau sosuri.

Este un substituent dietetic, în sensul că grăsimile pe care le conține sunt mononesaturate, benefice pentru sănătatea inimii și a creierului.

Pastă de măsline și avocado – rețetă: richmondinstepforlife.com

Puteți folosi orice fel de măsline doriți pentru această rețetă. Dacă nu aveți avocado, puteți folosi nuci caju în loc, pe post de sos sau maioneză vegetală. Această pastă de măsline poate fi preparată și cu nuci românești, migdale, alune sau semințe, măcinate și amestecate la final.

Nucile se lasă la înmuiat în apă caldă peste noapte, iar a doua zi se mixează în blender cu puțină apă și suc de lămâie, până se transformă într-o cremă fină.

___________________

Pastă de măsline – rețetă

Ingrediente

• 1 avocado
• 1 cană de măsline grecești
• ceapă verde
• ulei de măsline

Preparare

Curățați măslinele de sâmburi și puneți-le într-un blender. Adăugați miezul scos de la fructul de avocado și mixați câteva secunde, până se fac pastă. Consistența trebuie să fie ca la maioneză.

Se toacă mărunt ceapa și se incorporează în pastă. Se adaugă și puțin ulei, după gust.

Pasta de măsline și avocado se servește pe pâine, pe crackers (biscuiți uscați), felii sau fâșii de legume: roșii, gulii, morcov, apio, castraveți, dovlecei, ardei gras, andive, etc.

Deasupra se pot adăuga cubulețe mici de roșii. În compoziție puteți adăuga și usturoi, dacă vă place.

Pasta se poate servi ca atare, sau cu o altă mâncare, ori cu o salată de legume și verdețuri. Este un aperitiv binevenit în zilele de post, sau în alimentația persoanelor care țin dietă sau regim. Poate fi dat și copiilor, în locul altor produse semi-preparate din magazine, bogate în aditivi, sare și potențatori de gust.

___________________

Sursă: Centrul Medical Naturalia, Conceptul alimentului integral, Pastă de Măsline, Editura Christiana, 2015, p. 49

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.