GOGOȘARI umpluți cu OU și BRÂNZĂ, la cuptor

Această rețetă poate constitui un aperitiv atractiv pentru micul-dejun, sau pentru orice altă masă a zilei, mai ales pentru copii. Este o mâncare hrănitoare și sănătoasă, bogată în proteine, care asigură sațietate și energie.

Totodată, reprezintă un mod creativ și inedit de a introduce legume în alimentația noastră de zi cu zi. Acești gogoșari umpluți cu o compoziție de omletă devin deosebit de gustoși după ce sunt copți. Se pot coace pe gril sau într-o tavă, în cuptor.

Ggogosari umpluti cu ou si branza

Gogoșarii sunt o sursă bună de vitamina A, vitamina C, vitamina B6, vitamina B9 (acid folic), vitamina K1, vitamina E, potasiu, proteine și carbohidrați. Conțin apă în proporție de 92%.

Ardeii grași roșii în mod deosebit conțin capsantină, un antioxidant puternic din clasa carotenoidelor asociat cu prevenirea cancerului. În ardeii grași galbeni găsim violaxantină, un alt compus cu acțiune antioxidantă.

Ardeii grași verzi sunt bogați în luteină, un carotenoid asociat cu îmbunătățirea vederiiArdeii conțin quercetină, un antioxidant care ne protejează de diverse boli cronice, precum afecțiuni cardiovasculare sau cancer.

________________________

Gogoșari umpluți cu ouă și brânză – rețetă

Ingrediente

• 4 gogoșari sau ardei grași dulci
• 8 ouă
• 100 g de brânză
• 4 lingurițe de pătrunjel tocat

Preparare

Puneți un gril la încălzit la 180 de grade Celsius.

Decupați gogoșari în partea de sus, ca un capac. Scoateți membranele interioare semințele.

Pentru fiecare gogoșar, folosiți 2 ouă, 1 lingură de brânză rasă sau sfărâmată și 1 linguriță de pătrunjel. Bateți ouăle într-un castron și amestecați-le cu brânza și pătrunjelul.

Turnați compoziția într-un gogoșar. Presărați deasupra încă 1 linguriță de brânză. Puneți „capacul” pe gogoșar și așezați-l cu grijă pe gril. Procedați la fel cu toți gogoșarii.

Coaceți gogoșarii până când devin moi, iar compoziția de ouă s-a legat și a devenit pufoasă. Durează în jur de 25-30 de minute.

________________________

Sugestii:

Pentru a sta mai bine pe gril, folosiți ardei cu o formă pătrată sau cu o bază cât mai plată.

Puteți folosi orice fel de brânză vă place, inclusiv feta, cașcaval sau parmezan.

În compoziția de ouă și brânză puteți adăuga și alte ingrediente, precum ciuperci, spanac, etc.

________________________

Surse bibliografice:

1. Healthline, Bell Peppers 101: Nutrition Facts and Health Benefits: https://www.healthline.com/nutrition/foods/bell-peppers

2. Eggs, Grilled Eggs in Sweet Peppers: https://www.eggs.ca/recipes/grilled-eggs-in-sweet-peppers

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.