PRĂJITURĂ cu MERE și MORCOV, fără zahăr și fără coacere

O rețetă simplă, dar pe măsură de gustoasă și cel mai important, benefică sănătății, propusă de Tania.

Această prăjitură poate fi o alegere bună pentru părinții care vor să le ofere celor mici deserturi hrănitoare și naturale, dar și pentru cei care urmează o dietă de slăbire.

Prajitura cu mere si morcov

Nu conține nici un ingredient care poate favoriza acumularea de calorii, grăsimi dăunătoare sau kilograme în plus, precum zahăr, făină, ouă sau lactate.

Se prepară doar din fructe și legume. Prăjitura este îndulcită în mod natural cu curmale.

Puteți folosi această rețetă ca sursă de inspirație pentru alte deserturi raw-vegan asemănătoare. Pe site-ul nostru puteți găsi numeroase idei în acest sens.

________________________________

Prăjitură cu mere și morcov – rețetă

Ingrediente

• 2 mere
• 2 morcovi
• 120 g de nuci
• 80 g de fulgi de cocos
• 60 g de curmale
• 2 linguri de pudră de cacao (sau roșcove)
• 2 linguri de cafea de cereale (sau tot cacao)
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 portocală

Preparare

Decojiți merele și morcovii și dați-i pe răzătoarea cu găuri mici.

Puneți miezul de nucă, portocala (curățată în prealabil de coajă) și curmalele (hidratate în apă dacă sunt din acelea uscate) într-un robot de bucătărie cu lama S. Mixați până rezultă o pastă omogenă.

Adăugați amestecul de mere și morcovi, pudra de cacao sau roșcove și restul ingredientelor. Omogenizați cu o lingură. Dacă pasta este prea moale și curge, mai adăugați cacao.

Transferați compoziția într-o formă detașabilă (inel culinar mic) sau într-o altă formă/tavă și nivelați. Lăsați-o să stea peste noapte în frigider, sau dacă vă grăbiți, în congelator câteva ore.

Se taie ca un tort, sau pătrățele, în funcție de forma tăvii sau de preferință. Se servește ca atare.

Cum se face glazura albă de post

Puneți 100 de grame de zahăr pudră, 3 linguri de apă și 1 lingură de suc de lămâie sau de portocale, într-un ibric pe foc.

Amestecați continuu, până se îngroașă. Ca să aibă culoarea albă când o puneți peste prăjituri, trebuie să fie în strat mai gros.

________________________________

Surse: 

1. Rețete cu Tania, Prajitura Raw Cu Mar si Morcov: http://www.retetecutania.ro/recipe-items/prajitura-raw-cu-mar-si-morcov/

2. Happy Raw, Carrots pie: http://www.happyraw.net/pages/en-visualizzaRicettaUser.php?id_ricetta=63

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.