15 SANDVIȘURI sănătoase pentru copii și adulți

Nimic nu pare mai practic și mai comod pentru cei care tot timpul se grăbesc și mănâncă pe fugă decât un platou cu sandvișuri sănătoase. Rețetele pe care vi le prezentăm mai jos sunt extrem de simple și totodată inedite în ceea ce privește combinațiile de ingrediente. 

Dacă sunteți căutarea unor idei de sandvișuri pentru copii, hrănitoare și sănătoase, pe care le pot lua la școală sau mânca la micul-dejun acasă, cu siguranță veți putea alege câteva din variantele propuse mai jos. Adaptați fiecare rețetă după gust și posibilități, înlocuind sau adăugând alte ingrediente. 

Sandvișuri reci pentru copii și adulți

1. Avocado și roșii

Desfaceți un avocado. Tăiați-l cubulețe și pasați-l până se face pastă. Prăjiți feliile de pâine și așezați pasta de avocado. Tăiați jumătate de roșie cubulețe și un cățel de usturoi cât mai mărunt. Amestecați aceste două ingrediente într-un bol și așezați-le peste pasta de avocado. Serviți sandvici-ul imediat.

2. Unt de arahide și fructe de pădure

Întindeți un strat generos de unt de arahide pe feliile de pâine prăjită și așezați deasupra fructe de pădure proaspete sau decongelate (afine, zmeură, căpșuni mici, mure etc).

3. Cremă de brânză, roșii cherry și verdeață

Ungeți feliile de pâine prăjită cu cremă de brânză. Tăiați câteva roșii cherry în jumătăți și așezați-le peste brânză. Decorați la final cu frunzulițe verzi de salată (diverse sortimente), mărar sau pătrunjel.

4. Spanac, avocado și castravete

Așezați câteva frunzulițe de spanac pe feliile de pâine prăjită. Ungeți-le cu pastă de avocado (miezul pasat cu furculița). Așezați deasupra câteva rondele de castravete și presărați la final diverse mirodenii.

5. Brânză feta și căpșuni

Aceasta este o combinație rafinată pentru iubitorii de brânzeturi. Tăiați o felie de brânză feta și așezați-o pe o felie de pâine prăjită. Sau o puteți fărâmița. Peste brânză așezați felii de căpșune tăiate subțire.

6. Avocado, feta, rodii

Tăiați avocado felii subțiri și așezați-le pe o felie de pâine prăjită. Presărați brânză feta fărâmițată și bobițe de rodie. Opțional, stropiți cu ulei de măsline.

7. Brânză cremă, fructe de pădure și mentă/busuioc

Ungeți felia de pâine prăjită cu crema de brânză. Așezați felii de zmeură sau alte fructe de pădure și frunzulițe de busuioc.

8. Brânză de capră, pepene galben, nuci și miere

Frecați brânza până se face pastă. Așezați-o pe felia de pâine prăjită. Acoperiți cu fâșii subțiri de pepene galben și presărați miez de nucă zdrobit. La final stropiți cu miere de albine.

9. Unt de arahide, banană, semințe chia

Ungeți felia de pâine prăjită cu unt de arahide. Presărați semințele de chia și acoperiți cu rondele de banane.

10. Mozzarella, mango, lime

Acoperiți felia de pâine prăjită cu felii de mozzarella și cu felii de mango. Presărați coajă de lime rasă.

11. Urdă, pere, miere

Ungeți felia de pâine prăjită cu urdă moale, acoperiți-o cu felii de pară și stropiți cu miere de albine.

12. Hummus, nuci, rodie

Ungeți felia de pâine prăjită cu hummus și acoperiți cu miez de nucă și bobițe de rodie.

13. Năut, ou, roșii

Ungeți felia de pâine prăjită cu năut fiert și pasat (nu foarte fin). Așezați o felie mare de roșie și oul prăjit. Presărați sare după gust.

14. Feta, curmale, migdale

Acoperiți felia de pâine prăjită cu felii de brânză feta. Așezați curmalele tăiate jumătăți sau sferturi și fulgi de midale sau migdale zdrobite.

15. Cremă de brânză, somon afumat, castravete, ceapă verde

Ungeți felia de pâine prăjită cu crema de brânză. Presărați ceapă verde tocată mărunt. Așezați bucăți de somon afumat și felii de castravete.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Buzz Feed, 21 Ideas For Energy-Boosting Breakfast Toasts: https://www.buzzfeed.com/tashweenali/energy-boosting-breakfast-toasts?utm_term=.rqA6Mj0bQe#.tvQ1AmLEXk

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.