Bomboane din POLEN pline de PROTEINE și compuși ANTIINFLAMATORI – pentru persoanele OBOSITE, cu IMUNITATEA scăzută

Polenul este considerat un aliment complet și supranumit „singurul aliment perfect din lume” datorită faptului că conține toți nutrienții de care corpul uman are nevoie.

Este bogat în proteine, calciu, caroteni, vitamina C, complexul B, cupru, fier, magneziu, potasiu, mangan, steroli din plante, acizi grași esențiali, aminoacizi, zaharuri simple și enzime.

Bomboane cu Polen

Asemenea altor produse apicole, polenul este înzestrat cu proprietăți nutritive și terapeutice remarcabile: fortifiante, energizante, antimicrobiene, antibiotice, antivirale, antiseptice și antifungice.

Este util împotriva oboselii fizice și psihice, depresiei, cancerului, bolilor cronice, afecțiunilor stomacului și colonului. Are efecte tonice asupra persoanelor care au un sistem imunitar slăbit.

________________________________________________________________________________________________________

Întrucât căldura distruge enzimele vii din polen și îi reduce valoarea nutrițională, este indicat să îl consumăm în stare crudă, neprocesat. Este recomandat să îl dizolvăm cu un lichid rece, nu fierbinte, pentru a se asimila mai ușor în organism (suc de lămâie, apă, ceai, iaurt etc).

O metodă simplă prin care îl putem încorpora în dieta noastră este sub forma acestor bomboane sau biluțe dulci.

Bomboane din polen – rețetă

Ingrediente

• 3 mâini de migdale
• 2 linguri de polen crud
• 2 linguri de miere
• 3 linguri de ulei de cocos
• ½ portocală

Preparare

Puneți migdalele într-un robot de bucătărie cu lama S și mixați câteva secunde, până se transformă într-o pulbere fină, ca o făină.

Adăugați granulele de polen, turmericul, uleiul de cocos solid, mierea și puțină coajă de portocală bio.

Mixați câteva secunde până când toate ingredientele se combină și rezultă o compoziție omogenă, lipicioasă. Poate fi nevoie să opriți o dată robotul pentru a amesteca în compoziție și a ajuta mixarea.

Pentru a forma biluțele, luați câte o bucățică de compoziție (cât 1 lingură), și modelați-o între palme, dându-i o formă cât mai rotundă.

Compoziția este maleabilă și ușor de lucrat cu ea.
După ce ați terminat de făcut toate biluțele, lăsați-le să stea în frigider.

________________________________________________________________________________________________________

Contraindicații și precauții

Circa 5% din populație este alergică la polenul de albine. Înainte de a face o cură cu polen, începeți cu câteva granule și așteptați să vedeți reacțiile. Dacă nu apar efecte adverse, puteți mări doza la 1 linguriță de 1-3 ori pe zi.

Cumpără de aici:

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.