SALATĂ de SFECLĂ cu MORCOV și BRÂNZĂ – rețetă Dukan

Această rețetă se încadrează în etapa de croazieră din dieta Dukan, concepută de Pierre Dukan în anul 2000, după zeci de ani de studii.

Este o salată deosebit de gustoasă, aromată și atractivă ca aspect și culoare. O putem prepara pentru un eveniment special în familie sau pentru o masă festivă.

Salată de sfeclă cu morcov și brânză

Ingrediente

• sfeclă roșie
• morcov
• brânză dulce
• cremă de brânză slabă
• usturoi
• pătrunjel
• sare, piper după gust

Preparare

Pentru a-i da salatei o aromă mai bogată, coaceți sfecla în cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Deși durează mai mult decât fierberea în apă, va avea un gust mai dulceag și o textură mai fragedă. În plus, își va păstra atât culoarea, cât și substanțele active importante pentru sănătate.

După ce s-a copt, curățați-o de coajă și dați-o pe răzătoare. Manevrați sfecla cu mănuși, pentru a nu vă păta pe mâini. Lăsați-o să se scurgă într-o sită.

Pentru a-i da salatei un aspect mai elegant, folosiți un inel culinar (formă cu pereți detașabili). Așezați-o pe un platou sau pe o farfurie.

După ce sfecla s-a scurs de excesul de lichid, împărțiți-o în trei boluri.

Într-un bol adăugați brânza dulce, 1 linguriță de oțet, puțină sare și piper și amestecați bine.

În al doilea bol adăugați brânză, pătrunjel tocat, sare și piper. Amestecați până la omogenizare.

În al treilea bol, adăugați morcovul crud ras, usturoi zdrobit, sare și piper. Omogenizați.

Dacă amestecurile sunt prea lichide, adăugați 1-2 linguri de tărâțe de ovăz măcinate. Acestea vor lega compoziția, și salata va sta frumos.

În inelul culinar, puneți compoziția din primul bol și neteziți. Continuați cu celelalte două compoziții și neteziți. Lăsați salata să stea jumătate de oră, apoi desfaceți ușor inelul și scoateți forma.

Decorați salata după gust și imaginație.

Dacă nu aveți un inel culinar, puteți asambla salata într-un bol transparent, pentru ca straturile să se vadă frumos. Sau o puteți pune într-un formă rotundă tapetată cu folie de plastic. Răsturnați forma pe un platou.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Edith’s Kitchen, Salată în straturi cu sfeclă și morcovi: http://www.edithskitchen.ro/salata-in-straturi-cu-sfecla-si-morcovi/

Cautari:
    salate pentru diabetici |

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *